Mobile menu
Rekordna donacija u 11. po redu humanitarnoj akciji "Tona hrane za splitske beskućnike"

Rekordna donacija u 11. po redu humanitarnoj akciji "Tona hrane za splitske beskućnike"

 
17/1/2023 - 17:07 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"
11. akcija "Tona hrane za splitske beskućnike"

Humanitarna akcija "Tone hrane za splitske beskućnike 11" u organizaciji četvorice splitskih sportskih novinara "4N" uspješno je završena predajom rekordne donacije udruzi MoSt, koja brine o splitskim beskućnicima i socijalnoj samoposluzi. Neformalna grupa "4N" dugi niz godina bavi se humanitarnim radom. Do sada su uspješno organizirali jedanaest akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na kojima su skupili preko 500 doza, kao i jedanaest akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za potrebe splitskih beskućnika i socijalne samoposluge, na kojima je skupljeno donacija u iznosu većem od 800 tisuća kuna. 

Donacija je predana danas na Poljudu, a pomogli su je brojni sportaši i klubovi, od HNK Hajduka i njegovih sadašnjih i bivših igrača do brojnih drugih klubova, sportaša i s njima povezanih tvrtki. 

- Svake godine su potrebe nažalost sve veće i zbog toga svake godine i organiziramo akcije. Ovo je 11. po redu i svaka je do sada bila rekordna, pa očekujemo da i ova premaši prošlogodišnju donaciju vrijednu 172.840,73 kuna. Nadamo se da će nas iz udruge MoSt, za par dana izvijestiti kako je vrijednost donacije premašila 200.000,00 kuna, odnosno preko 27.000 eura - objavili su splitski sportski novinari okupljeni u neformalnu grupu '4N'.

Na uručenje donacije su došli brojni sportaši i predstavnici klubova koji su aktivno sudjelovali u akciji, među njima i kapetan Hajduka te godinama najveći pojedinačni donator Lovre Kalinić.

- Ne bih se htio izdvajati od ostalih, svi smo mi tu skupa već 11 godina, svatko donira koliko može i svi smo ponosni što možemo osigurati ljudima u potrebi ono što im je najvažnije. Osjećaj je predivan, kad možeš pomoći to je najveće zadovoljstvo, a organizatori ove hvale vrijedne  akcije znaju da na nas uvijek mogu računati - kazao je Lovre Kalinić.

Donacija je uručena na Poljudu a ispred Hajduka se okupljenima obratila članica uprave Marinka Akrap.

- U osnovnim vrijednostima Hajduka je da pomažemo i zato smo svih 11 godina akcije tu, uz organizatore, a pomažemo i kroz Bilo srce cijelu godinu. Prkos moćnome, zaštita slabome, to su naše vrijednosti od 1911. godine kad je klub osnovan i držimo ih se i danas - dodala je članica Uprave HNK Hajduk. 

17/1/2023 - 17:07 sati
Ostale vijesti
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr