Mobile menu
Reja: Moramo igrati još brže!

Reja: Moramo igrati još brže!

 
20/9/2009 - 10:00 sati
Ostale vijesti

Hajdukov trener Eduardo Reja realno sagledava trenutačnu poziciju svoje momčadi, iskusni talijanski strateg o igri svoje momčadi kaže:
- Nije bilo dovoljno agresivnosti u igri moje momčadi. Imamo još rezerve, igrali smo u širinu, sporo, a ja želim igru s više agresivnosti, brzine, okomitosti, direktnijih napada prema suparničkim vratima. Hajduk igra karakteristični hrvatski nogomet, a to je da se igra s mnogo dodira. Takva igra prolazi kada vodimo, ali ne i kada stvaramo rezultat.

Što očekujete od ove tri utakmice na gostovanjima? Što je pozitivan rezultat (Lipik Kup Hrvatske, Cibalija i Istra 1961 u Prvenstvu?
- Za Hajduk je pozitivan rezultat samo pobjeda. Ali treba vidjeti i što „kaže“ protivnik. Tek nakon ovih gostujućih utakmica moći ćemo analizirati gdje smo, što smo i koliko još možemo popraviti igru. Eventualna pobjeda protiv Cibalije imala bi dvostruku težinu, potvrdili bi uspon u igri, ali bi i došli samo na dva boda od druge pozicije. I to bi značio oporavak Hajduka, jer bismo u kratkom vremenskom razdoblju došli na korak od vrha ljestvice.

Možete li nam barem analizirati igru Strinića?
- Dobar je igrač, iskoristiv na nekoliko pozicija, što je jučer i pokazao. Fizički je moćan, a sada je stvar mentalne snage hoće li se razviti u igrača koji bi se mogao nadati odlasku u lige poput Njemačke, Španjolske, Italije...

A Cernata? Je li njegova pozicija bliže suparničkom golu ili je on bolji na poziciji zadnjeg veznog?
- Dakle, Cernat je lucidan igrač, ima pametnu loptu, ali ne trpi pritisak i agresivnost pa sam ga zbog toga i povukao u drugom poluvremenu bliže našoj zadnjoj liniji, a Skoku gurno iza dva napadača. Može dobro igrati i u veznom redu na boku, jer je i tamo manji pritisak.

20/9/2009 - 10:00 sati
Ostale vijesti