Mobile menu
Radni posjet Benfici: Razmijenjena iskustva na području sporta, marketinga, organizacije utakmica...

Radni posjet Benfici: Razmijenjena iskustva na području sporta, marketinga, organizacije utakmica...

 
25/10/2019 - 15:44 sati
Klub
Foto: Hajduk.hr
Produžite svoje članstvo za 2020. godinu!

Nakon sastanka čelnika SL Benfica i HNK Hajduk koji je održan u srpnju, sredinom ovog tjedna šira radna grupa s Poljuda provela je tri dana u posjetu aktualnom prvaku Portugala. Predstavnici Bijelih su razmijenili znanja i iskustva s portugalskim velikanom, čija organizacija broji čak 1.600 zaposlenih, i to na područjima sportskog segmenta, rada s mlađim uzrastima, marketinga i prodaje te odnosa s javnošću. 

Podsjetimo, na sastanku u srpnju CEO SL Benifca Domingos Soaeres de Oliveira ugostio predsjednika uprave Marina Brbića i dopredsjednika Lukšu Jakobušića. Najviše se tada razgovaralo o izgradnji kampa, suradnji na razini Akademije te je dogovoreno odigravanje prijateljske utakmice između Benfice i Hajduka početkom srpnja 2020. godine. 

Radnu grupu HNK Hajduk predvodili su sportski direktor Saša Bjelanović i voditelj Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Boro Primorac koji su tijekom četvrtka sudjelovali na nizu sastanaka s vodećim ljudima iz sportskog segmenta SL Benfica. Ugostio ih ja najprije CEO Domingos Soaeres de Oliveira, nakon čega su se Bjelanović i Primorac sastali s prvim čovjekom struke SL Benfica, direktorom nogometa Tiagom Pintom. 


Naravno, struku Benfice zanimalo je dvadesetogodišnje iskustvo rada u Arsenalu od strane voditelja Hajdukove Akademije koji je bio prvi asistent Arseneu Wengeru, kao i igračko iskustvo u talijanskoj Serie A sportskog direktora Bijelih te izazovi s kojima se svakodnevno susreću u svom poslu.


Pričalo se potom na temu kampa s voditeljem Akademije i kampa Pedrom Mil Homnesom te tehničkim direktorom kampa Pedrom Marquesom. Osim o izgradnji kampa i organizaciji prijateljske utakmice razgovaralo se i o potencijalnom produbljenju suradnje na različitim poljima sportskog segmenta dvaju klubova. 


Predstavnica Odjela marketinga i prodaje Katarina Krolo, Božo Pavković iz Odjela za odnose s javnošću te Jelena Mikačić iz međunarodnih i institucionalnih odnosa održali su niz radnih sastanaka kolegama koji rade na istim ili sličnim poslovima u SL Benfica.

Predstavnike Hajduka primili su glavni direktor marketinga i prodaje Miguel Bento, Vasco Ribas (B2B director), Nuno Gago (Sports Event Manager / Supporters Officer), Bruno (Institutional and business events), José Simão (Merchandising Director) i Jorge Castanheira (Marketing and digital manager).

Tijekom sastanaka i prezentacija razmijenjena su međusobna vrlo korisna iskustva i znanja o angažmanu sponzora, raznim marketinškim i PR aktivnostima, matchday programu (organizacija događanja na dan utakmice), brandingu te načinu i mogućnostima poboljšanja funkcioniranja klupske logistike te još kvalitetnijeg angažmana u međunarodnim nogometnim institucijama (UEFA, ECA).

25/10/2019 - 15:44 sati
Klub
Foto: Hajduk.hr