Mobile menu
Računica: Žilina je opasan protivnik ...

Računica: Žilina je opasan protivnik ...

 
23/7/2009 - 20:23 sati
Ostale vijesti

Žilina je u Kišnjevu porazila Daciju, pobjednički pogodak djelo je Oraveca u 47. minuti.  Dean Računica je pratio utakmicu u Moldaviji, a u svom izvještaju je istaknuo:

- Žilina je dobra momčad, kvalitetna, a sve što sam vidio ovdje u Kišnjevu potvrdilo je naša saznanja o Slovacima. Naime, prošle sezone su sa svima u skupini Lige Uefe igrali al pari, a protivnici su im bili Aston Vila, HSV i Ajax. Dakle, radi se  o dobro utreniranoj momčadi, koja zna što hoće na travnjaku.

Koje su glavne karakteristike slovačke momčadi?

- Impresionirala me igra veznog reda. Gazda, da tako kažem, na terenu je kapetan momčadi  Robert Jež i od njega sve polazi. Igraju s tri vezna s tim da ih podržavaju dva bočna. Radi se o sustavu 4-5-1, ali su igrači vrlo pokretni i strogo se pridržavaju taktičkih postavki. Nema iskakanja, igraju vrlo zrelo. Kvalitetno.
Također, strijelac pogotka Oravec je snažan, moćan u skoku...

Što je s obranom?

-
Stoperi su snažni, visoki, odlični u prekidu, jedino su mi djelovali malo tromo. Radi se o ŠourekuPiačeku. Međutim, vidi se da je momčad odlično fizički spremna, a trener je mijenjao igrače po poziciji nje dirajući raspored. Ponovit ću, dobro su spremni i fizički i taktički...- zaključio je Računica.

Foto: www.mskzilina.sk

23/7/2009 - 20:23 sati
Ostale vijesti