Mobile menu
Prvotimci na Poljudu obavljaju testiranja u uvodnom dijelu priprema

Prvotimci na Poljudu obavljaju testiranja u uvodnom dijelu priprema

 
17/6/2017 - 12:03 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Ljetne pripreme 2017."
Testiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na PoljuduTestiranja na Poljudu
Testiranja na Poljudu

U uvodnom dijelu priprema, uobičajeno, Bijeli su podvrgnuti nizu kinezioloških testova kao i zdravstvenim i nutricionističkim pregledima. Igrači su podijeljeni u dvije skupine, a testiranja se obavljaju na Poljudu. Dio igrača obavlja terenske testove na glavnom travnjaku, a dio nutricionistička testiranja.

Terenske testove igrača u sklopu priprema za novu sezonu odrađuju stručnjaci Kineziološke službe pod vodstvom Marija Tomljanovića. Početkom idućeg tjedna prvotimci će na Gripama pri Institutu kineziologije u Splitu biti podvrgnuti laboratorijskim testovima u svrhu poboljšanja inicijalnih stanja. 

U nutricionističkoj službi igrači prve momčadi vrše analizu energetskog potencijala i statusa uhranjenosti, te ispunjavaju anketu o prehrambenim navikama i individualnim prehrambenim potrebama, a sve u svrhu izrade individualnih jelovnika i određivanja adekvatne suplementacije po potrebi u cilju zdravstvene prevencije, nutricionističke edukacije koje su neophodne za postizanja vrhunskih rezultata igrača. Igrači su pozorno slušali upute koje im je prezentirala nutricionistkinja Olivera Stričević, mag.ing.chem.

Nužno je napraviti kontrolna testiranja za što bolje planiranje budućih treninga, a na taj način stručni stožer na čelu s trenerom Joanom Carrillom dobije što jasniju sliku stanja svakog od igrača odmah na početku priprema za novu sezonu.

U fotogaleriji pogledajte kako su izgledala današnja testiranja na Poljudu.

17/6/2017 - 12:03 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr