Mobile menu
Prvotimci iznenađenjem oduševili najmlađe polaznike Akademije

Prvotimci iznenađenjem oduševili najmlađe polaznike Akademije

 
6/3/2018 - 09:07 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Prvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnikePrvotimci iznenadili mlađe početnike
Prvotimci iznenadili mlađe početnike

Pravu erupciju oduševljenja izazvali su neočekivani gosti na sinoćnjem treningu najmlađih članova Hajdukove Akademije – mlađih početnika trenera Dejana Tomića i mlađih početnika II trenera Ante Puljiza. Usred treninga na vratima poljudske dvorane pojavili su se prvotimci Bijelih Ahmed Said Said, Toma Bašić i Michele Šego, a sve skupa nije ostalo na pukom posjetu.

Ubrzo se trojac iz prve momčadi pridružio najmlađim hajdukovcima, pokazali su im osnove driblinga, tehniciranja s loptom, te dodavanja i primanja, a najveće iznenađenje je bila kratka utakmica između dvije skupine. Na jednoj strani tridesetak djece, na drugoj igrači koji im predstavljaju igračke uzore.

Baš kako smo i očekivali, završilo je velikim slavljem najmanjih, jer djecu nije moguće pobijediti, pogotovo kad im se ostvari jedan od najvećih snova – igranje protiv svojih nogometnih idola.

Koliko je mladim dječacima koji su tek zakoračili u svijet nogometa značio ovaj susret dovoljno govore komentari nakon odrađenog treninga poput onog ; „mogli bi još dva sata ovako trenirati s njima“.

Sve je završilo zajedničkim hajdučkim pozdravom i brojnim lijepim uspomenama. Kako najmlađima, tako i prvotimcima kojima je ovakvo druženje popravilo raspoloženje na kraju radnog dana.

- Sjajan je osjećaj raditi s djecom, oni nas gledaju svaku utakmicu i sigurno sanjaju jednog dana postati nogometaši Hajduka. Drago nam je što im možemo pružiti primjeri i izdvojiti svoje vrijeme kako bi se još više osjećali dijelom našeg kluba – kazao nam je Said.

- Lijepo se prisjetiti kako smo svi počeli, sretni smo što im možemo pokazati neke trikove i osnovne pokrete koje smo svi prošli kroz našu školu i nadam se da će im ovo biti dodatni poticaj za rad – nadovezao se Šego.

- Predivno je vidjeti ovako veliki broj male djece na okupu, vidjeti ih kako su sretni i kako uživaju u nogometu, nadam se da će tako nastaviti, imaju sve uvjete ovdje u Hajduku i bio bih sretan da jednog dana netko od njih ostvari veliku karijeru – zaključio je Bašić.

Dječje dojmove nakon treninga i druženja s prvotimcima teško je bilo opisati, ali izdvojit ćemo neke od njih.

Roko Brkljačić: Odlično je što su nas igrači ovako iznenadili, Said mi je jedan od najdražih igrača Hajduka i sretan sam što mi je pokazao trikove i što je žonglirao zajedno sa mnom.

Josip Duvnjak: Najviše mi se svidjelo kad su nam igrači pokazali driblinge.

Marko Rajčić: Najljepše od svega bilo je kad smo svi igrali protiv njih trojice i što smo im na kraju uspjeli zabiti gol. Toma Bašić mi je najdraži igrač Hajduka i dodavanje s njim mi je bio veliki doživljaj.

VIše o svemu pogledajte u videoprilogu i fotogaleriji.

6/3/2018 - 09:07 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr