Mobile menu
Prvo pojačanje u ljetnom prijelaznom roku: Hajduk potpisao stopera Zvonimira Šarliju!

Prvo pojačanje u ljetnom prijelaznom roku: Hajduk potpisao stopera Zvonimira Šarliju!

 
15/6/2023 - 14:20 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Zvonimir Šarlija je novi igrač Hajduka!Zvonimir Šarlija je novi igrač Hajduka!Zvonimir Šarlija je novi igrač Hajduka!Zvonimir Šarlija je novi igrač Hajduka!Zvonimir Šarlija je novi igrač Hajduka!Zvonimir Šarlija je novi igrač Hajduka!Zvonimir Šarlija je novi igrač Hajduka!Zvonimir Šarlija je novi igrač Hajduka!
Zvonimir Šarlija je novi igrač Hajduka!

Zvonimir Šarlija prvo je pojačanje Hajduka u ljetnom prijelaznom roku. Dvadesetšestogodišnji stoper potpisao je danas za Bijele četverogodišnji ugovor nakon što je protekle dvije sezone uspješno odigrao u grčkom Panathinaikosu s kojim je osvojio grčki Kup. U Hajduku će nositi dres s brojem 31.

Šarlija je rođen 29. kolovoza 1996. godine u Koprivnici, a prve nogometne korake učinio je u Slaven Belupu. Kao mlad igrač odrađivao je posudbe u Koprivnici i Solinu, a u ljeto 2019. godine prelazi u moskovski CSKA. Prošao je iskustvo igranja u turskoj ligi nastupajući za Kasimpasu i Ankaragücü. U ljeto 2021. potpisao je za Panathinaikos.

Novo pojačanje Bijelih nije moglo skriti ogromnu emociju potpisom za Hajduk s kojim je ispunio svoj životni san.

-  Uzbuđen sam, jedva čekam upoznati ekipu i krenuti. Svi su uvijek maštali o velikim klubovima, a ja sam imao samo jedan san – igrati za Hajduk. Nema tu prevelikog objašnjenja. Ovaj tjedan su mi se poklopile stvari, oženio sam se i potpisao za Hajduk. Hajduk je dio mene od malena. Igrao sam u svim klubovima pod pritiskom i naviknuo sam na to. Najbitnije je da svi damo sve od sebe i da budemo pošteni, a ja to mogu obećati. – prvi su dojmovi novog Hajdukovog stopera.

Zadovoljstvo je bilo prisutno i kod sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa upravo zbog činjenice da su baš Zvonimirovim potpisom otvoreni dolasci u ljetnom prijelaznom roku.

-  Iznimno mi je zadovoljstvo da smo u Klub doveli igrača koji mu po svim svojim karakteristikama pripada. Dolazi iz momčadi koja je ove sezone dominantno bila kvalitetna u fazi obrane a što se vidi i iz statističkih pokazatelja od ukupno odigranih 36.kola primili su samo 16 golova. Svakako nam donosi stabilnost i mirnoću koja nam je potrebna. S obzirom na klubove i lige gdje je do sada igrao skupio je veliko iskustvo igranja pod pritiskom te izgradio svoj mentalitet i karakter koji je itekako potreban i izražen u sredini u kojoj je Hajduk. S obzirom na svoje podrijetlo koje dolazi pokraj Zadra, nikada nije krio kolika je njegova ljubav prema Hajduku te vjerujem da će svoje iskustvo i emociju znati kanalizirati u pravom smjeru koje je ovom Klubu potrebno.

Zvonimire, dobro došao u svoj Hajduk! Želimo ti puno sreće, uspjeha i pregršt pozitivnih emocija u bijelom dresu!

15/6/2023 - 14:20 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr