Mobile menu
Prve pripreme za petoricu mladih: Pročitajte kako su ih doživjeli i tko im najviše pomaže

Prve pripreme za petoricu mladih: Pročitajte kako su ih doživjeli i tko im najviše pomaže

 
23/1/2019 - 18:15 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2019."
Mladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremamaMladi prvi put na pripremama
Mladi prvi put na pripremama

Hajdukova momčad koja se nalazi na središnjem dijelu priprema u Turskoj broji ukupno 33 igrača, među njima je veliki broj mladih, talentiranih nogometaša, a danas smo izdvojili one koji po prvi put odrađuju seniorske pripreme s Bijelima. Pet ih je ukupno, od najstarijeg prema najmlađem: Ivica Batarelo, Emir Sahiti, Jakov Blagaić, Jurica Pršir i Mario Vušković.

Svojim radom, zalaganjem i igrama u drugoj momčadi zaslužili su poziv trenera Siniše Oreščanina koji ih je nagradio odlaskom u Tursku te im dao do znanja da ozbiljno računa na njih u bliskoj budućnosti. 

Svi su dobili minutažu u dosad odigrane tri prijateljske utakmice, za svakog od njih to je bilo posebno iskustvo, baš kao i svaki trening s prvom momčadi na kojem bespogovorno i marljivo rade te upijaju znanje od stručnog stožera i starijih suigrača. 

U nastavku teksta pojedinačno ćemo ih predstaviti, a svaki od njih kazao nam je i ponešto o dosadašnjem tijeku priprema te o suigračima koji im najviše pomažu u prilagodbi na nešto teže i kompliciranije zahtjeve koji ih čekaju u seniorskom nogometu. 

Ivica Batarelo
Pozicija: stoper, bočni branič
Datum rođenja: 12.05.1998.

- Prilagodba zaista nije bila teška, s trenerom Sinišom Oreščaninom i njegovim stručnim stožerom radim već dvije i pol godine, praktički od kada su preuzeli drugu momčad, tako da već dobro poznajem metode treninga i zahtjeve koji se od nas traže u igri. Velika mi je čast biti ovdje s prvom momčadi i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje. Od iskusnijih igrača najviše mi pomaže Mijo Caktaš koji svojim iskustvom i savjetima općenito puno pomaže mladim igračima. 


Emir Sahiti
Pozicija: krilni napadač
Datum rođenja: 29.11.1998.

- Za mene ovo nisu prve seniorske pripreme, u bivšem klubu sam priključen seniorima već sa 16 godina, ali jako sam sretan što sam dobio priliku biti dio prve momčadi i na taj način učiti od iskusnijih suigrača te biti dio utakmica koje su po intenzitetu i brzini mnogo zahtjevniji. Hvala treneru što mi je dao minutažu u dvije pripremne utakmice do sada, jako sam sretan zbog toga i trudit ću se vratiti mu to na najbolji mogući način. U prvoj momčadi najviše savjeta upijam od Ardijana Ismajlija, on mi je zapravo kao stariji brat, sve ovo je već prošao i mnogo toga mogu naučiti od njega. 


Jakov Blagaić
Pozicija: vezni
Datum rođenja: 08.02.2000.

- Zahvaljujem se treneru i cijelom stručnom stožeru na pruženoj prilici, za mene su ove pripreme novo iskustvo, prva momčad Hajduka je ono što sanjam cijeli život, a ovaj poziv samo je dodatni motiv da još više radim na sebi kako bi jednog dana bio njen punopravni član. Treninzi su odlični, jako puno taktički napredujemo kroz njih, adaptacija na još brži nogomet nije lagana, ali mislim da svi mi mlađi to relativno dobro odrađujemo. Od suigrača mi najviše pomaže Mijo Caktaš, savjetima, opaskama, podrškom. On igra na mojoj poziciji, gledajući njegove kretnje i rješavanje kompliciranih situacija mladi igrač može puno naučiti. 


Jurica Pršir
Pozicija: vezni
Datum rođenja: 29.05.2000.

- Napokon sam spreman, uoči ovih priprema u potpunosti sam se regenerirao od te nesretne mononukleoze koja me po dolasku u Hajduk na dosta vremena izbacila iz stroja. Pred kraj jeseni počeo sam igrati u drugoj momčadi i sretan sam zbog odlaska na pripreme s prvotimcima. Ovo nam svima jako puno znači za razvoj, sve je puno brže, jači su dueli, nakon kratkog vremena moraš očvrsnuti i prilagoditi se što je velika škola za nas. Najviše savjeta i riječi podrške daje mi kapetan Josip Juranović koji nam svima može biti uzor. 


Mario Vušković
Pozicija: stoper
Datum rođenja: 16.11.2001.

- Nakon relativno kratkog vremena provedenog u seniorima shvatio sam koliko brže moram donositi odluke pod presingom. Drago mi je zbog toga, smatram da to puno znači za moj razvoj i zahvaljujem treneru i Klubu što mi je to omogućio. Kada sam prvi put bio u konkurenciji za utakmicu s Dinamom, Domagoj Bradarić mi je rekao: "Ja sam sve ovo nedano prošao, ako budeš igrao ne boj se ničega, samo se opusti i pokaži što znaš". Osim njega najaviše mi pomaže kapetan Juranović, njegovi savjeti i podrška puno mi znače. 

Od igrača rođenih 1999. i 2000. godine (kojima ovo nisu prve pripreme) u Beleku su još i Ante Palaversa, Domagoj Bradarić, Darko Nejašmić, Tonio Teklić i Michele Šego.

23/1/2019 - 18:15 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr