Mobile menu
Predstavljen novi trener Mislav Karoglan: Ne mogu izraziti kakva je ovo čast i odgovornost

Predstavljen novi trener Mislav Karoglan: Ne mogu izraziti kakva je ovo čast i odgovornost

 
24/10/2023 - 14:23 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Na Poljudu predstavljen novi trener Mislav KaroglanNa Poljudu predstavljen novi trener Mislav KaroglanNa Poljudu predstavljen novi trener Mislav KaroglanNa Poljudu predstavljen novi trener Mislav KaroglanNa Poljudu predstavljen novi trener Mislav KaroglanNa Poljudu predstavljen novi trener Mislav Karoglan
Na Poljudu predstavljen novi trener Mislav Karoglan

U Novinarskom salonu na Poljudu u utorak prijepodne svečano je predstavljen novi Hajdukov trener Mislav Karoglan koji će na klupi prve momčadi naslijediti trenera Ivana Leku. Na konferenciji za medije uz trenera Karoglana govorili su predsjednik Uprave Lukša Jakobušić te sportski direktor Mindaugas Nikoličius

Predsjednik Lukša Jakobušić prije svega zahvalio se bivšem treneru Leki te pojasnio razloge njegove smjene.

- Prvo mu se želim zahvaliti na svemu što je napravio u proteklom razdoblju. Ovo je bila jako teška odluka i za mene osobno. Gledam na ovo kao na svoj poraz, ali smatram da je bila točna odluka. Ovo je suprotno od onoga što sam zagovarao. Koliko smo trenera promijenili u 18 godina, koliko sam i ja trenera promijenio. Malo smo licemjerni ovdje, želimo kontinuitet, ali i promjene želimo. Ali, najvažniji je kontinuitet procesa, to je najvažnije. Apsolutno ne mislim da je dolazak Ivana Leke bila pogreška, to bih uvijek ponovio. Dobili smo hajdukovca, kapetana, ime. Ali, kao da se od početka nismo dobro spojili, igrači i on, klub i on. Kao da smo negdje zapeli. Jasno vam je koja je očekivanja imao kad je došao. Nemojte misliti da nam je lani mogao donijeti titulu, mislim da nismo bili zreli kao klub.Nije nam on oduzeo titulu prošle godine. Stali smo iza njega i na kraju prošle sezone, jer smo mislili da je ovo ta sezona. Tako smo i krenuli u sezonu, nismo osvojili Superkup, nije se dogodilo, naravno, opet smo stali iza njega, ali cilj je bio da igramo Europu i da budemo prvaci. Ova godina je označena kao ta kada trebamo biti prvaci, kulminacija svega što smo odredili. Nismo uspjeli u Europi i to je za mene bilo jako bolno. Imamo neke starije i iskusnije igrače koji su nam trebali pomoći u tome. Ali smo stali iza trenera. Ne vjerujem da s Ivanom možemo biti prvi u šestom mjesecu, i to je jedini razlog svega ovoga - u dužem izlaganju otkrio je predsjednik Uprave pa se osvrnuo na povratak Mislava Karoglana.

- Nije ovo šok, meni bi bilo najbolje da smo Ivana ostavili. Izabrati Karoglana za trenera je sve, samo ne populizam. Mislav je bio jedini kandidat. Mislav nije najbolji trener, ali je najbolji za Hajduk. Ovo je moje preuzimanje odgovornosti. Ovo nije nestabilnost, nego promjena. Moj će biti veliki neuspjeh ako ne osvojimo naslov, međutim imamo potencijal. Vrijeme je da Hajduk bude uspješan i dobar. Lipanj će doći brzo, vrijeme će pokazati, Mislav nema potporu javnosti, nije brend, ali pokazat će se jesmo li bili u pravu. Karoglanu je teško braniti i dva neriješena, a Leko može braniti i tri poraza. 

Nakon predsjednika, riječ je uzeo sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Zahvaljujem se trener Ivanu Leki i njegovom stožeru za suradnju u ovih 11 mjeseci. U ovom trenutku Mislav j za mene jedini kandidat. Jako dobro ga poznajem, promovirao sam ga u stručne stožere prve momčadi. Vjerujem da je on taj koji može povesti momčad. Izrazito je inteligentan i stručan, želim mu svu sreću.

Na koncu se okupljenima obratio i trener Mislav Karoglan.  

- Zahvaljujem se prvo Bogu. Hvala i Upravi. Ne mogu izraziti čast i odgovornost što sam trener najvećeg kluba. Godinu sam iskusniji, i s velikim nestrpljenjem čekam da se ponovno susretnem s momčadi. Siguran sam da i ovaj put možemo biti jako dobri - poručio je trener Karoglan na početku predstavljanja, a zatim je od strane predstavnika medija upitan što može i želi promijeniti u igri svoje momčadi, odnosno što je uzrok lošijih rezultata u posljednje vrijeme. 

- Vjerojatno ću mijenjati nešto u postavi. Ne želim sada analizirati, prvenstveno napad treba poboljšati. Neću pričati što prije nije valjalo jer to ne radim, nije kolegijalno. Činjenica je da Hajduk ne zabija dovoljno golova. Imam plan, i već u petak ćemo imati dobar impuls. Postoje određeni problemi, imamo i gust raspored, ali ovaj put neću govoriti čega nema. Imamo najbolju ekipu, i zanimaju me samo oni koji vjeruju da možemo biti prvi. Imamo i 25-28 igrača u prvoj momčadi. Postoji i dio igrača koje ne poznajem, ali kada sam zadnji put bio ovdje, sve je funkcioniralo na bazi iskrenosti.

Cijelu konferenciju za medije na kojoj je predstavljen novi trener Mislav Karoglan pogledajte na Hajduk Digital TV. 

24/10/2023 - 14:23 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr