Mobile menu
Predstavljen novi trener Ivan Leko: "Jako sam sretan, imam sliku kakav nogomet želimo igrati"

Predstavljen novi trener Ivan Leko: "Jako sam sretan, imam sliku kakav nogomet želimo igrati"

 
4/1/2023 - 20:24 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Svečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan LekoSvečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan LekoSvečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan LekoSvečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan LekoSvečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan LekoSvečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan LekoSvečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan LekoSvečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan LekoSvečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan LekoSvečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan Leko
Svečano predstavljen novi Hajdukov trener Ivan Leko

U Bijelom salonu na Poljudu u srijedu popodne svečano je predstavljen novi Hajdukov trener Ivan Leko. Na konferenciji za medije uz novog trenera sudjelovali su predsjednik Uprave Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Želim svima uspješnu i sretnu Novu godinu. Zahvalio bih se članstvu, prije nekoliko trenutaka smo došli do 15.000 članova prgave familije. Novi rekordi, sve što smo radili je naišlo na simpatije. Čestitam našem novom treneru na povratku u Hajduk. Želio bih se zahvaliti Mislavu Karoglanu i njegovom stožeru na 100 dana za kormilom prve momčadi. Većina stožera će se vratiti u Akademiju. Mišljenja smo da je Mislav prerastao Akademiju, ostat će uz sportskog direktora šest mjeseci, a onda ćemo vidjeti. Nekome se može činiti da se to događa slučajno, ali otkad smo došli sve se događa namjenski, planirano. Prije dvije godine je stigao sportski direktor, nakon toga je došao Ivan Matana, napravili smo iskorak i u financijskom segmentu. Zatim s Marinkom Akrap iskorak i u marketingu. Dolaskom novog trenera vjerujem da ćemo dobiti kontinuitet struke. Znamo zašto smo doveli gospodina Leku. On nam donosi potvrdu stabilnosti. Kada se analiziraju sva događanja, dolazak Ivana je dokaz da smo na dobrom putu - u uvodu je između ostalog istaknuo predsjednik Uprave Lukša Jakobušić.

Gospodin Leko vraća se na Poljud nakon više od 17 godina kada je klub napustio kao trofejni kapetan. Već u četvrtak će povesti momčad na prvom treningu, a nakon toga slijedi odlazak na završni dio priprema u Novigrad. 

- Ovo je poseban moment za mene. Čitao sam po novinama svoje stare izjave kako sam se nadao da ću jednog dana postati trener Hajduka. Kada sam dolazio danas u klub vratile su mi se slike iz prošlosti. Htio bih zahvaliti predsjedniku i sportskom direktoru koji su mi pokazali toliko vjere, u meni se dogodio osjećaj da je sad moment. Mislim i vjerujem da nogomet nije posao, biti trener je moj život, ljubav, emocija, strast. Jako sam sretan što sam ovdje i što sutra krećemo s treninzima. Imamo sliku kakav bi nogomet željeli igrati. Prijatelji, obitelj, poznanici su mi govorili što ćeš ovdje. Ali, ja sam jako sretan što sam ovdje. Od sutra krećemo, pa što nam Bog da. Došao sam jer klub raste, napravio je veliki iskorak u zadnje dvije godine. Želim dati nešto da kada završi ta priča da se kaže da sam napravio nešto. Sigurno ćemo biti bolji, igrat ćemo bolje, a rezultat nitko ne može garantirati - kazao je na predstavljanju trener Ivan Leko. 

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius poželio je dobrodošlicu novom treneru te se zahvalio Mislavu Karoglanu i njegovom stručnom stožeru. 

-Ivan je bio naša velika želja, jako sam sretan što se to napokon ispunilo. Želio bih se zahvaliti Mislavu Karoglanu. Jako dobro je radio zajedno sa svojim stručnim stožerom - kazao je sportski direktor pa se osvrnuo na prijelazni rok: 

- Rješavamo status igrača kojima istječe ugovor. Do 15.2. je prijelazni rok u Hrvatskoj. Ne bih komentirao imena igrača koji se povezuju s dolaskom u Hajduk. Radimo diskretno, tako ćemo i nastaviti. Doveli smo golmana Ivana Lučića, prodali Stipu Biuka i Marina Ljubičića. Ivan Šarić je otišao u Muru. Josip Vuković je otišao na posudbu u Al Faisaly, Ivan Krolo na posudbu u Šibenik, a Kristian Dimitrov raskinuo ugovor. Radimo na pojačanjima, svaki mjesec. Imamo puno igrača s kojima pregovaramo, ima igrača koji su nas odbili, oni koje skautiramo. Nadam se da ćemo jako brzo predstaviti novog igrača - zaključio je sportski direktor Bijelih. 

Cijelu konferenciju za medije, odnosno svečano predstavljanje trenera Leke, pogledajte na Hajduk Digital TV.

4/1/2023 - 20:24 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr