Mobile menu

73.569

je dio prgave familije.
Hajduk i gotovo!
Predsjednik Jakobušić: Klub treba težiti najvišim ciljevima, u tom kontekstu treba gledati ovu odluku

Predsjednik Jakobušić: Klub treba težiti najvišim ciljevima, u tom kontekstu treba gledati ovu odluku

 
12/9/2022 - 15:29 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Hajduk i gotovo - Učlani se!

HNK Hajduk i trener Valdas Dambrauskas dogovorili su danas sporazumni raskid suradnje. Predsjednik Uprave Lukša Jakobušić javno se zahvalio sada već bivšem treneru Bijelih te je pojasnio razloge ovakve odluke: 

Valdas Dambrauskas više nije trener prve momčadi i u narednom periodu prvu momčadi će voditi njegov dosadašnji pomoćnik Mislav Karoglan. Od svog dolaska Valdas je u Klub donio energiju, strast, a svoje znanje je podredio Hajduku i stvorio atmosferu, a samim time igru i rezultat. Hajduk se nakon dugo vremena borio za trofeje u Kupu i prvenstvu. Na kraju je i uspio. Istina, završili smo na drugom mjestu u prvenstvu, ali osvojili smo Kup na prepunom Poljudu. Svi znamo što to znači, a vidjeli smo što znači i njemu samom. Nama je gotovo nezamislivo da se netko tko nije rođen u ovom podneblju na taj način asimilira i poveže s Klubom. Ta atmosfera i energija koju smo imali na kraju prošle sezone, nije se pretočila u ovu sezonu, a atmosferu i energiju koju imamo oko Kluba, nismo uspjeli pratiti izvedbama i rezultatima na terenu.

Većini javnosti je poznato kakav odnos sportski direktor i ja imamo s trenerom. Odnos pun iskrenosti i poštovanja. Samim time je ova odluka bila teža za nas. Uvijek smo se sva trojica vodili interesima Kluba te u tom kontekstu treba gledati i ovu odluku. 

U javnosti se stvorila slika da je drugo mjesto realnost za nas u ovoj sezoni. Možda je to i točno, međutim mi se s tim nećemo i ne možemo zadovoljiti. Drugo mjesto tek treba izboriti, a Klub mora težiti najvišim ciljevima. Ponavljam, u tom kontekstu treba gledati ovu odluku, jer naše nije samo da rješavamo nego da i predviđamo probleme. 

Valdasu Dambrauskasu želim svu sreću u životu, samom statistikom koja je skoro nemoguća, trofejom koji je donio nakon dugo godina i pozitivnim stavom pokazao je kako voli ovaj Klub. Želim mu poručiti da su mu vrata Hajduka uvijek otvorena. 

Cijelu izjavu pogledajte na Hajduk Digital TV .

12/9/2022 - 15:29 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr