Mobile menu
Potpisan ugovor s Društvima prijatelja...

Potpisan ugovor s Društvima prijatelja...

 
9/5/2013 - 02:11 sati
Prva momčad
Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX
Sve vezano za Društva prijatelja Hajduka možete pronaći ovdje

Prije početka prve utakmice finala Hrvatskog kupa održan je sastanak predstavnika kluba sa predstavnicima Društava prijatelja Hajduka te je potpisan ugovor o suradnji između Hajduka i 12 Udruga DPH, čiji su predstavnici bili u srijedu na Poljudu.

Društva prijatelja Hajduka djeluju od samih početaka našeg kluba, a po završetku prvog svjetskog rata broj članova je od nekoliko desetaka narastao na nekoliko stotina članova koji su se tada aktivno uključivali u rad kluba. Nakon niza godina tijekom kojih se Hajduk nije kontinuirano bavio svojim članstvom, ovim ugovorom o suradnji formalno je napokon definiran status Društava prijatelja Hajduka kao partnera Kluba, a primarna uloga DPH-a koja djeluju širom Hrvatsake i u inozemstvu, izražava se u kontinuiranoj promociji imena kluba među simpatizerima i navijačima Hajduka u okvirima lokalne zajednice u kojoj pojedina Društva djeluju i okupljanja što većeg broja članova Hajduka.

Danas su Ugovor o suradnji s klubom potpisali Društvo prijatelja Hajduka Drinovci-Grude, Garčin, Đakovo, Metković, Osijek, Primošten, Šibenik, Slano, Ston, Slavonski Brod, Tribunj i Mostar. Predstavnici DPH Sisak, Požega, Makarska, Kupres, Feričanci, Dubrovnik i Brač izrazili su suglasnost sa prijedlogom ugovora o suradnji no nisu bili u mogućnosti prisustvovati današnjem sastanku te će ugovor biti potpisan tijekom mjeseca. DPH Tivat i Rijeka u predstojećem razdoblju će regulirati svoj pravni status udruge te naknadno potpisati ugovor o suradnji s Hajdukom, dok predstavnici DPH Orahovica još trebaju izraziti svoj stav. Neslaganje s prezentiranim zajedničkim ciljevima što, vrlo je izgledno, predstavlja i kraj suradnje s HNK Hajduk izrazili su predstavnici Društava prijatelja Zagreb dok su već duže vremena neaktivni DPH Mali Lošinj, Poreč, Vinišće, Virovitica i Davor.

Nastavno, djelatnici Odjela za članstvo i novi voditelj Odjela Jasenko Ljubica, zajedno sa svim Udrugama koje okupljaju članove Hajduka planira provesti niz aktivnosti vezanih za implementaciju strategije razvoja s ciljem osnaživanja istih u Hrvatskoj ali i u inozemstvu, pri čemu bismo, ovom prilikom, htjeli izraziti svoje čvrsto uvjerenje u zajednički uspjeh i realizaciju zacrtanih ciljeva.

Kako se učlaniti u Hajduk? Sve informacije pogledajte ovdje.

9/5/2013 - 02:11 sati
Prva momčad
Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX