Mobile menu
Posljednja utakmica sezone: Kadeti pobijedili Dinamo na Poljudu, remi pionira

Posljednja utakmica sezone: Kadeti pobijedili Dinamo na Poljudu, remi pionira

 
27/5/2018 - 14:05 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

Pioniri: HAJDUK – DINAMO 1:1 (1:1)
Utakmica 30. kola 1.HNL 
Split, pomoćni teren stadiona Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Dino Papak (Šibenik) 
Strijelci: 1:0 Ćubelić (12), 1:1 Baturina (13)

HAJDUK: Silić, Vukman, Krolo, Pelivan (od 44. Vuko), Bradarić,  Dominić, Brkljača (od 69. Sučić), Ćubelić, Posinković (od 59. Jakir), Mihovilović (od 44. Žulić), L. Petrović.

Pioniri Hajduka u zadnjem kolu 1. HNL remizirali su na Poljudu s Dinamom. Hajduk je dominirao u prvom dijelu, Bijeli su imali posjed i inicijativu, a već u šestoj minuti gostima je zaprijetio Marko Brkljača, ali je njegov udarac s 20 metara otišao preko gola. Dva puta u izglednim prilikama našao se i Leonardo Petrović, u 22. minuti njegov šut obranio je Mislav Zadro, dok je sedam minuta kasnije opasan udarac bijele 'jedanaestice' završio u bloku.  Sve bitno dogodilo se u dvije minute. 

U 12. minuti Ivan Ćubelić je izveo slobodan udarac s 28 metara, loše je intervenirao Zadro i lopta je pronašla put do mreže gostiju. Minutu kasnije gosti su izjednačili, strijelac je bio Martin Baturina udarcem s 15 metara. Gosti su u prvom dijelu uglavnom pokušavali kontranapadima preko Ivana Šaranića i Bartola Barišića.

U drugom dijelu gledali smo ravnopravnu utakmicu, Dinamo je nekoliko puta zaprijetio, a u 43. minuti nakon slobodnog udarca i obrane Tonija Silića, odbijenu loptu u mrežu je poslao Tomislav Duvnjak, ali je označeno zaleđe. Raspoloženi Leonardo Petrović i u drugom dijelu je bio najopasniji igrač Hajduka, dvije lijepe dubinske lopte Kristijana Mihovilovića i Ivana Ćubelića bile su za nekoliko centimetara preduge, pa se rezultat u drugom dijelu nije mijenjao.

---
Kadeti: HAJDUK – DINAMO 2:1 (2:0)
Utakmica 30. kola 1.HNL 
Split, pomoćni teren stadiona Poljud
Gledatelja: 200
Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 
Strijelci: 1:0 Brnić (2), 2:0 Šarić (22), 2:1 Hasić (75)

HAJDUK: Runje (od 41. Sentić), Iličić, Škaričić, Vujčić, Galić, Brnić (od 48. Klarić), Jenjić (od 54. Jurica), Buble (od 40. Nikl), Čuić (od 70. Mamut), Šarić. 

Hajdukovi kadeti su nakon osvajanja Hrvatskog kupa u Ivankovu imali tek nekoliko dana za regeneraciju, ali umor im na koncu nije bio prepreka da odigraju vrlo kvalitetnu utakmicu protiv Dinama i sezonu završe pobjedom. 

Momčad Igora Tolića do vodstva je došla već na otvaranju dvoboja. Presjekli su Bijeli jedno dodavanje Dinamovih stopera na 18 metara, lopta je u dva poteza došla do Ivana Brnića koji je iskosa s 10 metara mirno pogodio pored vratara Renata Josipovića

Uzvratili su gosti u 14. minuti preko Edina Julardžije koji se našao u sličnoj poziciji kao i Brnić na suprotnoj strani, međutim udarac Dinamovog veznjaka otišao je preko vrata. 

U 22. minuti susreta Bijeli su povećali na 2:0 preko Ivana Šarića. Napadač Hajduka primio je loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, vratar je istrčao na njega, ali Šarić ga zaobilazi te iz poprilično teškog kuta pogađa suprotni kut. 

Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti još vrlo dobar udarac Tomislava Krizmanića s 18 metara, međutim ni on nije uspio pogoditi okvir vrata domaće momčadi. 

Početak drugog dijela donio je dvije dobre prilike na obje strane. Najprije je u 47. minuti Mateo Nikl uputio povratnu loptu za Bruna Jenjića čiji je udarac otišao malo preko vrata. Već u sljedećem napadu velikom obranom istaknuo se Hajdukov vratar Karlo Sentić obranivši čisti zicer Julardžiji. 

Prilike su se redale kao na traci u tom periodu, pa je već u 50. minuti Jenjić povukao praktički s centra do suparničkih vrata, izdržao je nalete Dinamovih braniča i uspio pucati iskosa s nekih 10 metara, ali obranio je Josipović. 

Zatim je veliku šansu imao Krizmanić koji je ostao slobodan u Hajdukovom šesnaestercu, okrenuo je svog čuvara i pucao preko gola s nekih desetak metara. 

Uzvratio je kapetan Bijelih Mario Vušković iz slobodnog udarca s 18 metara, lopta je otišla malo iznad grede. 

Igralo se živo do kraja po velikoj vrućini, obje momčadi su bile aktivne i mogli smo vidjeti mnogo više pogodaka. No, do kraja se mreža zatresla još jednom, dogodilo se to u 75. minuti kada je Ajdin Hasić uspio smanjiti na 2:1. 

27/5/2018 - 14:05 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr