Mobile menu
Posljednja utakmica na Poljudu u ovoj sezoni: Hajduk danas od 17 sati dočekuje Goricu!

Posljednja utakmica na Poljudu u ovoj sezoni: Hajduk danas od 17 sati dočekuje Goricu!

 
19/5/2024 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Gorica 2:1 (Split, 19/5/2024)"

Nogometaši Hajduka danas od 17 sati igraju protiv Gorice na Poljudu utakmicu 35. kola SuperSport HNL. Posljednji je to ovosezonski susret pred domaćom publikom. 

- Sigurno da bi bilo dobro da se oprostimo dobrom igrom i pobjedom. Svi rezultati se zaboravljaju, ali ostat će osjećaj kako je to izgledalo. Dosta dobro smo trenirali ovaj tjedan. Očekujem da ćemo to prenijeti na teren - između ostalo je istaknuo trener Jure Ivanković u najavi ovog dvoboja.

Bijeli se uoči ovog dvoboja nalaze na trećem mjestu sa 62 osvojena boda nakon 34 kola. U posljednjem susretu Hajduk je odigrao 1:1 s Istrom 1961 na Aldo Drosini uz prvijenac Ivana Perišića u bijelom dresu.

Gorica se trenutno nalazi na sedmoj poziciji prvenstvene tablice s osvojenih 38 bodova, a u posljednjem kolu momčad koju vodi trener Rajko Vidović, pobijedila je Rudeš u Velikoj Gorici rezultatom 2:1. Gosti će u odnosu na taj susret sigurno biti bez Mateja Leša koji ima tri žuta kartona. 

Iz istoga razloga u kadru Hajduka nema Nike Sigura koji je treću opomenu dobio u Puli, dok se u odnosu na tu utakmicu u konkurenciju sigurno vraća Laszlo Kleinheisler

U dosadašnja tri međusobna ogleda u aktualnoj sezoni Hajduk je protiv Gorice upisao dvije pobjede i jedan poraz. U rujnu prošle godine domaća momčad je u Velikoj Gorici slavila s 2:1, zatim je u prosincu na Poljudu Hajduk pobijedio s 3:0, a istim rezultatom Bijeli su svladali Goricu u gostima u ožujku ove godine. 

Glavni sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, pomagat će mu Ivan Janić iz Iloka i Goran Perica iz Šibenika, a četvrti sudac je Oliver Romić iz Osijeka. VAR sudac je Zdenko Lovrić, a asistent VAR suca je Goran Pataki

19/5/2024 - 08:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr