Mobile menu
Poraz ŽNK Hajduk od vodeće ekipe u posljednjoj utakmici polusezone

Poraz ŽNK Hajduk od vodeće ekipe u posljednjoj utakmici polusezone

 
27/11/2022 - 13:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

ŽNK Hajduk – ŽNK Osijek  0:3 (0:2)
10. kolo HNLŽ
Stadion: Poljud
Sudac: Ivan Vukančić (Benkovac)
Strijelkinje: 0:1 Lojna (11), 0:2 Balić (33), 0:3 Balić (79)

Hajduk: Prljević, Prskalo, Turkalj (od 73. Mišura), Grebenar, Čanjevac, Bakalar, Bagarić (od 79. Rusković), Vlastelica, Dugandžić (od 46. Bulum), Patock (od 59. Kukavica), Petković (od 46. L. Sušak). 
Nogometašice Hajduka poražene su na Poljudu na oproštaju od prvog dijela sezone. Bolja od Bijelih bila je ekipa Osijeka, lidera na prvoligaškoj ljestvici, koji je u 10 utakmica ostvario stopostotni učinak.

Bijele su u prvih 45 minuta gošćama pružile dobar otpor, no Osječanke su iskoristile individualnu kvalitetu i oba udarca u okvir pretvorile u pogotke. 

Najprije je u 11. minuti Izabela Lojna lijepo primila dubinsku loptu, lažnjakom se oslobodila svoje čuvarice i pogodila suprotni kut. U 33. minuti Lorena Balić je preciznim udarcem iz blizine završila dobru akciju gošći po desnoj strani.

Početak drugog poluvremena pripao je ekipi Osijeka. U 49. minuti Lojna je s ruba šesnaesterca snažnim udarcem pogodila prečku, a tri minute kasnije u kontri Osijeka odličnim izlaskom s gola u posljednji trenutak je ispred Mejreme Medić do lopte došla Anamarija Prljević. U 56. minuti Medić je u dobroj poziciji pronašla Balić, a njen udarac odsjeo je na vratnici. 

Ana Bakalar pokušala je smanjiti vodstvo gošći iz slobodnog udarca s 28 metara u 75. minuti, ali je Maja Belaj bila dobro postavljena.

Konačnih 0:3 postavila je najbolja igračica utakmice Balić u 79. minuti. Dobar ubačaj s desne strane ona je glavom poslala u gornji desni kut.

27/11/2022 - 13:45 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr