Mobile menu
Poraz juniora od Mladosti (Ž)

Poraz juniora od Mladosti (Ž)

 
28/10/2023 - 15:00 sati
Akademija
Foto: Hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Mladost (Ž)  1:2  (0:1)
1. HNL – 11. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Renato Lacić (Split)
Strijelci: 0:1 Perić (12-11 m), 1:1 Carev (60), 1:2 Begić (89)
Hajduk: Fesyuk, Hodak, Vušković, Skelin, Krstanović (od 81. Antunović), Kavelj, Šemiga (od 57. Carev), Ćalušić (od 84. Arković), Lončar, Begonja, Bačić.

Juniori Hajduka poraženi su na Poljudu od Mladosti (Ž), konačan rezultat bio je 1:2.

Utakmicu je Hajduk otvorio odličnom prilikom Marina Ćalušića. Bijeli su odigrali visoki presing, a Ćalušić oduzeo loptu i odmah šutirao s 25 metara. Gostujući vratar stigao je intervenirati i odbiti loptu. U 11. minuti Ivano Tomić pobjegao je obrani Bijelih i pokušao zaobići vratara Davyda Fesyuka. Došlo je do kontakta i sudac Renato Lacić pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je najbolji igrač gostiju na današnjoj utakmici Matej Perić.

Gosti su se potom branili u dvostrukom bloku, Bijeli su teško nalazili prolaz kroz osam, ponekad i devet igrača i jedinu priliku u prvom dijelu kreirali su u 40. minuti. Luka Vušković krenuo je sa svoje polovice, lažnjacima lomio protivnike i onda snažno opalio s 25 metara, a gostujući vratar krajnjim naporom odbio je loptu.

Prvu priliku u nastavku imao je Lovre Lončar, koji je iz teške situacije pogodio prečku, a nešto kasnije Marin Carev primio je loptu u šesnaestercu i smireno pogodio gol. Priliku za drugi pogodak Carev je imao u 75. minuti, ali je njegov udarac s ruba šesnaesterca bio malo neprecizan. Odličnu priliku za pobjedu gosti su imali u 89. minuti, ali je Fesyuk udarac Karla Barberića glavom odbio u korner. Nakon udarca iz kuta, na pravom mjestu bio je Frane Begić i glavom pogodio mrežu za konačnih 1:2.

28/10/2023 - 15:00 sati
Akademija
Foto: Hajduk.hr