Mobile menu
Polufinale Kupa: Juniori Bijelih poraženi u Osijeku

Polufinale Kupa: Juniori Bijelih poraženi u Osijeku

 
1/5/2019 - 17:58 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

JUNIORI: OSIJEK-HAJDUK 2:0 (0:0)
Utakmica polufinala Hrvatskog kupa
Igralište: NK Metalac
Gledatelja: 200
Sudac: Ivan Župan (Bjelovar)

Strijelci: 1:0 Hranjec (53), Pudić (82)

Hajduk: Sentić, Iličić (od 67. Tolaj), Ševelj, Dellova, Kćira (od 80. Giljanović), Kosić, Pršir (od 67. Jenjić), Martinović (od 67. Brnić), Blagaić, Kreković (od 87. Mamut), Šarić.

Hajdukovi juniori ispali su iz Hrvatskog kupa nakon što su rezultatom 2:0 poraženi na gostovanju kod Osijeka. 

Domaća ekipa bolje je otvorila susret i već u prvih deset minuta Adam Benić našao se u dvije dobre šanse no prvi put mu sjajno brani Karlo Sentić, a drugi put je njegov šut s 10 metara u posljednji trenutak blokiran. 

Uzvratili su Bijeli preko Jakova Blagaića koji je u 15. minuti lijepo pucao s 18 metara, ali prošlo je to malo iznad vrata. Tri minute kasnije momčad Igora Tolića mogla je do vodstva. Ivan Šarić sam je izašao pred vratara Luku Dubrovića, ali iz njegov šut otišao je pored vrata.

Već u sljedećem napadu na drugoj strani se opet iskazao Sentić, Ivan Durdov pucao je s vrha šesnaesterca, išla je ta lopta u sami gornji desni kut, međutim vratar Bijelih sjajnom paradom obranio je ovaj udarac.

U 29. minuti vidjeli smo prvu spornu situaciju, Blagaić je oboren u suparničkom kaznenom prostoru, ali sudac Ivan Župan nije se oglasio. Kako se prvi dio primicao kraju Hajduk je pojačao pritisak, imali su Bijeli tri izgledne situacije, međutim domaća momčad uspjela se spasiti. 

Osijek je poveo u 53. minuti, pobjegao je Durdov obrani Bijelih, šutirao je u donji desni kut, Sentić je odbio udarac, ali samo do Filipa Hranjeca koji iz blizine pogađa mrežu za 1:0.

U 60. minuti Šarić je primio loptu nakon kornera, lijepim lažnjakom izbacio je svog čuvara i pucao, međutim loptu s crte izbija Patrick Stanić

Druga sporna situacija dogodila se u 74. minuti, opet je oboren Blagaić u protivničkom šesnaestercu, ali Župan još jednom pokazuje da se igra nastavi. 

Do kraja su Osječani u 82. minuti uspjeli iskoristiti jednu pogrešku u obrani Bijelih, loptu je uzeo Dario Pudić, zaobišao je Sentića i postavio konačni rezultat. 

1/5/2019 - 17:58 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr