Mobile menu
Poklepović: Nedostaje nam kultura igre

Poklepović: Nedostaje nam kultura igre

 
19/2/2010 - 10:13 sati
Prva momčad

Iza novog trenera Hajduka Stanka Poklepovića četiri su odrađena treninga i tri test-utakmice (Željezničar 0:0, Glavice 6:1 i Primorac Biograd 3:3).

- Igra nam nije povezana, osim grča u trčanju i realizaciji, primjetio sam da igrači ne poznavaju svoje položaje u rasporedu igre – kaže Poklepović.

- Detalji nisu povezani, a skup detalja čine funkcionalnu igru prepoznatljivu prema naprijed i natrag. Te karike nam u ovom trenutku nedostaju, pa se događa nesigurnost u predaji, vraćanju, zatvaranju... Nismo kompatibilni u organiziranim detaljima koji čine igru - nastavio je trener Hajduka.

Evidentan nedostatak tečnosti Poklepović smatra glavnim krivcem za slabu realizaciju igre.

- Igrači su dovedeni u psihološki stres upravljanja igrom koja ih je dovodila u „bijes“, kočila ih u izvedbi i stvarala ih „nepristojnim“. A ja inzistiram na kulturi igre! Nemamo povratnu trku kod brojnih naših igrača, a tako ne možemo igrati. Smiješno je da nam suparnici u nekoliko navrata dođu s viškom igrača pred naš kazneni prostor.

Poklepović kaže kako želi prepoznatljivo djelovanje momčadi prema naprijed i natrag.
- Idealnosti nema, ali želim zato barem prepoznatljivost igre Hajduka. Već za dvoboj protiv Zadra u Polači bit će promjena... - najavio je danas, dan nakon remija s trećeligašom Primorcem (B) trener Poklepović.
 

19/2/2010 - 10:13 sati
Prva momčad