Mobile menu
Pobjedom nad Rijekom juniori došli na korak do jesenskog naslova

Pobjedom nad Rijekom juniori došli na korak do jesenskog naslova

 
9/12/2020 - 13:22 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr
Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0
Juniori: Hajduk - Rijeka 2:0

Juniori: Hajduk – Rijeka  2:0 (1:0)
Igralište: Poljud
Sudac: Jakov Titlić (Hrvace)

Strijelci: 1:0 Ćubelić (34), 2:0 Brkljača (53)

HajdukSilić, Unušić, Buljan, Bradarić, Dominić (od 82. Letaj), Krolo, Lazar (od 73. Botica), Brkljača, Biuk, Ćubelić (od 61. Šošić), Domančić (od 82. Petrović). 

Juniori Hajduka pobijedili su Rijeku s 2:0, u zaostaloj utakmici 13. kola 1. HNL. Bijeli su dominirali tijekom cijele utakmice, a gosti su jedini udarac na gol uputili na samom početku susreta. Toni Silić je bez problema obranio udarac Matije Frigana s 20-ak metara.

U 29. minuti nakon lijepog driblinga Stipe Biuk šutirao je iskosa s lijeve strane, a Antonio Frigan je dobro intervenirao i nogom spasio svoju mrežu. Pet minuta kasnije riječki vratar ipak je morao po loptu u vlastitoj mreži. Ivan Dominić požrtvovnom intervencijom oduzeo je loptu u začetku riječkog napada i gurnuo je za Ivana Ćubelića, koji s 25 metara preciznim udarcem pogađa donji desni kut.

Momčad trenera Marijana Budimira mogla je do odmora i povećati vodstvo, ali je lopta koju je glavom nakon ubačaja Franje Lazara šutirao Biuk prošla pored gola.

Hajduk se razigrao u početnim minutama drugog dijela, Bijeli su igrali brzo i kombinatorno, a iz jedne takve akcije postignut je i drugi pogodak. Brzim predajama osvojeno je dosta prostora, a onda je lopta petom ostavljena za Marka Brkljaču, koji ulazi u šesnaesterac i iskosa s lijeve strane snažnim udarcem trese gostujuću mrežu. Mladi veznjak lijepim pogotkom okrunio je odličnu igru. Nakon asistencije Ivana Krole, Brkljača je u 56. minuti bio blizu drugog pogotka, ali je lopta otišla preko gola. 

Još jednu veliku priliku Bijeli su promašili u 60. minuti. Ćubelić je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Marko Domančić šutirao glavom u padu i za malo bio neprecizan.

Zasluženom pobjedom Bijeli su došli na korak do osvajanja titule jesenskog prvaka, a potvrditi je mogu u  zaostaloj utakmici 14. kola protiv Slaven Belupa, koja se igra u subotu 12. prosinca.

9/12/2020 - 13:22 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr