Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta u Solinu

Pobjede pionira i kadeta u Solinu

 
9/3/2019 - 19:42 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Pioniri: Solin - Hajduk  0:2 (0:0)
Utakmica 18. kola Prve HNL
Igralište: Pokraj Jadra
Gledatelja: 200
Sudac: Marino Majstrović  (Split) 
Strijelci: 0:1 Petrović (49), 0:2 Vrcić (60)
Hajduk: Mišević, Ðolonga, Botica (od 63. Stjepanović), Goreta, Prpić, Klarić-Kukuz (od 63. Jurić-Petrašilo), Radonić (od 51. Matijašević), Kamber (od 36. Vrcić), Brkljača (od 63. Brajković), Petrović, Škorlić (od 59. Jelić).

Hajdukovi pioniri pobijedili su na gostovanju čvrstu momčad Solina s 2:0. Na prilično neravnom i teškom terenu igračima obiju momčadi bilo je teško kombinirati, pa su postignuti golovi plod pogreške ili u drugom slučaju prekida.

Momčad trenera Marka Sičića je u vodstvo došla zahvaljujući lukavom Mislavu Petroviću koji je u 49. minuti pročitao namjeru domaćeg braniča da vrati loptu svom čuvaru mreže. Hajdukova 'sedmica' presjekla je to dodavanje i preciznim udarcem dovela Bijele u vodstvo. Konačan rezultat postignut je nakon prekida, najspretniji u kaznenom prostoru bio je Jere Vrcić i lopta je otišla iza leđa domaćeg vratara Duje Koljanina.

_

Kadeti: Solin - Hajduk  1:2 (1:2)
Utakmica 18. kola Prve HNL
Igralište: Pokraj Jadra
Gledatelja: 200
Sudac: Goran Gabrilo (Split) 
Strijelci: 0:1 Botica (7), 1:1 Šestan (9), 1:2 Klarić (26-11 m)
Hajduk: Silić, Unušić, Bekavac, Buljan, Škaričić (od 23. Grabovac), Botica (od 71. Krolo), Klarić, Topić (od 54. Petrović), Ljubičić (od 54. Domančić), Čubelić, Biuk (od 78. Mamić).

Kadeti Hajduka također su u Solinu došli do punog bodovnog plijena, ali za razliku od utakmice pionira, ovdje je sve riješeno u prvom dijelu kojeg je obilježila dominacija Bijelih. Sva tri gola postignuta su nakon prekida. Poveo je Hajduk nakon kornera u sedmoj minuti, najsnalažljiviji u gužvi pred golom domaćih bio je Toni Botica i momčad trenera Jure Srzića došla je do ranog vodstva.

No, slavlje Bijelih trajalo je samo dvije minute, na sličan način, nakon prekida i ubačaja s boka domaće je u rezultatsku ravnotežu doveo Luka Šestan.

Pobjedonosni pogodak postignut je u 26. minuti. U domaćem šesnaestercu oboren je Stipe Biuk, a Dino Klarić udarcem s bijele točke prevario je domaćeg vratara Ivana Brdara i svojoj momčadi donio tri boda.

9/3/2019 - 19:42 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr