Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta u Koprivnici

Pobjede pionira i kadeta u Koprivnici

 
6/3/2022 - 14:11 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

PIONIRI: Slaven Belupo - Hajduk  0:1  (0:0)
HNL – 17. kolo
Igralište: Ivan Kušek - Apaš
Sudac: Filip Hirš (Varaždin)
Strijelci: 0:1 Milišić (53-11 m)
Hajduk: Bosančić, Pregelj, Milišić, Kralevski, Mlačić (od 40. Brnada), Vojvodić (od 60. Ivčević), Kuzmanić, Bistre (od 40. Čular), Radman (od 44. Pedisić), Ora (od 60. Domazet), Pranić (od 44. Šupić).
Hajdukovi pioniri pobijedili su na gostovanju Slaven Belupo s 1:0. U prvom poluvremenu Bijeli su imali inicijativu, ali mreže su mirovale. Posebno se istaknuo domaći vratar Teo Kolar koji je u 20. minuti obranio udarac Branimira Mlačića iz blizine, a nešto kasnije je iz rašlji izvadio i pravu bombu Duje Milišića sa 16 metara

Utakmica je odlučena u 53. minuti, kada je sudac Filip Hirš opravdano dosudio jedanaesterac nakon što je u šesnaestercu Slaven Belupa oboren Roko Šupić. Siguran strijelac bio je Milišić, koji je poslao loptu u desni gornji kut iako je Kolar pročitao njegovu namjeru.

-

KADETI: Slaven Belupo - Hajduk  2:4 (1:2)
HNL – 17. kolo
Igralište: Ivan Kušek - Apaš
Sudac: Ivan Slunjski (Varaždin)
Strijelci: 0:1 Reić (32), 1:1 Jagušić (38), 1:2 Lončar (39), 1:3 Brajković (49), 2:3 Krnjak (52), 2:4 Lončar (61)
Hajduk: Fesyuk, Katić, Hrgović (od 75. Begonja), Vušković (od 64. Šimić), Pavić, Jurak, Bobanović (od 46. Brajković), Lončar, Reić (od 67. Hodak), Duić (od 75. Božić), Prusina.
Kadeti Hajduka osvojili su sva tri boda u vrlo lijepoj i zanimljivoj utakmici sa čak šest pogodaka. Bijele je u vodstvo doveo Duje Reić u 20. minuti. On je izveo slobodan udarac sasvim iskosa s lijeve strane, svi su očekivali centaršut, a dobro odmjerena lopta odsjela je u desnom kutu lose postavljenog domaćeg vratara Mihaela LeticeSamo šest minuta kasnije Adriano Jagušić dovodi domaće do izjednačenja. Ubačena je lopta iz slobodnog udarca s lijeve strane, a modra desetka je najviša u skoku i glavom šalje loptu u mrežu. Ali, na odmor se ipak otišlo s prednošću Hajduka. Ante Prusina u protivničkom šesnaestercu lijepo je pronašao Lovru Lončara, a njegov udarac sa sedam metara pogađa suprotni kut domaćih vrata.

I u drugom dijelu domaća mreža zatresla se dva puta, a Hajdukova jednom. U četvrtoj minuti nastavka Luka Jurak je kratko dodao do Roka Brajkovića, a ovaj s 25 metara topovski pogodio lijevi gornji kut. Slaven Belupo uzvratio je tri minute kasnije, Fran Krnjak odlično je šutirao sa 17 metara i pogodio tik uz lijevu vratnicu. Konačan rezultat postavio je Lončar u 61. minuti. Driblinzima se oslobodio nekoliko čuvara na desnoj strani i uputio oštru loptu prema golu. Natrčala su dva domaća igrača i lopta se od Jagušića odbila u mrežu, a pogodak je pripisan Lončaru.

6/3/2022 - 14:11 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr