Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta u derbijima s Dinamom

Pobjede pionira i kadeta u derbijima s Dinamom

 
20/11/2022 - 13:38 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr
Pioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - Dinamo
Pioniri i kadeti: Hajduk - Dinamo

PIONIRI: Hajduk – Dinamo 3:1 (1:1)
HNL – 13. kolo 
Stadion: Poljud 
Sutkinja: Jelena Pejković (Split) 
Strijelci: 0:1 Markulin (4), 1:1 Vojvodić (26), 2:1 Ivanišević Dvornik (46), 3:1 Zudin (63)
Hajduk: Pocrnjić, Papić (od 62 Vukičević), Bartulović, Beidenegl, Čupić, Vojvodić, Bokan, Ivanišević Dvornik (od 47. Kutia), Šuvar (od 54. Rados), Perko, Zudin.

Pioniri Hajduka ostvarili su devetu pobjedu zaredom i to protiv najvećeg rivala – zagrebačkog Dinama. Bijeli su se tako učvrstili na vrhu ljestvice 1. HNL.

Nije počelo dobro za momčad trenera Zlatka Jerkovića. Već u četvrtoj minuti, gosti su prvi pokušaj prema golu pretvorili u pogodak. Prošao je po desnoj strani Luka Hrvojević i ušao u šesnaesterac, potom odigrao povratnu loptu, a Roko Markulin je sa sedam metara iskosa precizno pogodio za vodstvo Dinama. U tom periodu Bijelima je nedostajalo tečnosti u igri, kapetan Roko Vojvodić bio je pod stalnim nadzorom, a duge lopte prema Šimi Perku nisu bile precizne. No u 26. minuti upravo ova dvojica igrača bili su ključni za izjednačenje. Vojvodić je klizećim startom oduzeo loptu, brzim predajama ona je u završnici došla do slobodnog Perka koji iz dobre situacije ne šutira, već nesebično pronalazi natrčalog Vojvodića. Kapetan je s nekoliko metara ubacio loptu u mrežu za izjednačenje.

U nastavku je Hajduk preuzeo sve konce igre i zasluženo došao do tri nova boda. Bijeli su u vodstvo došli u 46. minuti. Zbog prekršaja nad Perkom u šesnaestercu, dosuđena je najstroža kazna. Silvio Ivanišević Dvornik šutirao je u desni donji kut, a Stipe Duvnjak pročitao je njegovu namjeru i odbio loptu. Bijela 'sedmica' ipak je najbrže reagirala i lopta je završila u mreži. Sve dvojbe o pobjedniku otklonio je u 63. minuti vodeći strijelac lige Dmytro Zudin, za konačnih 3:1 asistirao mu je Perko.


KADETI: Hajduk – Dinamo 2:1 (0:1)
HNL – 13. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Ante Terzić (Split)  
Strijelci: 0:1 Šepić (38), 1:1 Ćalušić (50), 2:1 Lončar (66) 
Hajduk: Bezeljak, Fridl, Milišić, Skelin, Perajica, Hodak (od 86. Lekaj), Žeravica, Reić (od 77. Prodanović), Lončar (od 77. Marušić), Skoko (OD 80. Carević), Ćalušić (od 86. Kuzmanić).
I kadeti su do pobjede u derbiju došli preokretom, koji se dogodio u drugom poluvremenu. Sastav trenera Zvonimira Tomića tako je Dinamu nanio prvi poraz u prvenstvu, bodovno se izjednačivši sa zagrebačkim klubom.

U prvom poluvremenu uglavnom se igralo između dva šesnaesterca i nije bilo puno prilika. Bijeli su mogli povesti u 28. minuti, kada je Duje Reić centaršut s desne strane glavom proslijedio u dubinu za natrčalog Marina Žeravicu, a njegov prizemni udarac nogom je odlično obranio Antonio Rajić.

Gosti su poveli 10 minuta kasnije. Lukavo su izveli slobodni udarac s desne strane, Antonio Kujundžić utrčao je iza živog zida, prošao do korner linije i ubacio u sredinu, a Niko Šepić je sa šest metara iskosa pogodio suprotni donji kut.

Bijeli su odlično ušli u drugo poluvrijeme i igru sasvim prebacili pred šesnaesterac modrih. Lovre Lončar u nekoliko navrata je presjekao dodavanja u gostujućoj obrani i kreirao opasne situacije, a jednom je iz slobodnog udarca s 18 metara ozbilno zaprijetio Reić, ali je njegov udarac iz desnih rašlji odličnom intervencijom izvadio vratar Rajić. 


Hajduk je do izjednačenja došao u 52. minuti. Oduzeta lopta na desnoj strani došla je do Luke Hodaka koji iz teške pozicije idealno pronalazi Marina Ćalušića, a njegov odmjereni udarac s 22 metra pogađa donji desni kut. Dominaciju u drugom dijelu Hajduk je okrunio pogotkom za 2:1 u 66. minuti. Sve je sam napravio Lončar, primio loptu, ušao u šesnaesterac, prevario svog čuvara i sa četiri-pet metara iskosa 'probušio' gostujućeg vratara.

Posljednjih 20-ak minuta proteklo je u izjednačenoj igri. Dinamo je pokušavao doći do izjednačenja, ali obrana Bijelih bila je uvijek pravovremena i nije bilo opasnosti za Raula Bezeljaka.

Nakon završnog zvižduka suca Ante Terzića igrači su zajedno s navijačima proslavili dvostruku pobjedu.

20/11/2022 - 13:38 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr