Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta protiv Zagreba

Pobjede pionira i kadeta protiv Zagreba

 
13/10/2019 - 16:46 sati
Akademija
Foto: Hajduk.hr
Pobjede pionira i kadeta protiv ZagrebaPobjede pionira i kadeta protiv ZagrebaPobjede pionira i kadeta protiv ZagrebaPobjede pionira i kadeta protiv ZagrebaPobjede pionira i kadeta protiv ZagrebaPobjede pionira i kadeta protiv ZagrebaPobjede pionira i kadeta protiv ZagrebaPobjede pionira i kadeta protiv Zagreba
Pobjede pionira i kadeta protiv Zagreba

Pioniri: Hajduk – Zagreb  4:2 (1:2)
Utakmica 9. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelci: 0:1 Kobetić (4.), 1:1 Kapulica (17.) 1:2 Šimičić (ag. 34.), 2:2 Sekulić (46.), 3:2 Duić (62.), 4:2 Sekulić (70.)

Hajduk: Buljan, Hrgović, Ivanković, Šimić, Šimičić (od 59. Arković), Šemiga, Pućo, Kapulica, Sekulić, R. Brajković, Jurlin.

Hajdukovi pioniri osvojili su tri boda na Poljudu u utakmici sa Zagrebom. Do bodova su Bijeli došli u završnici utakmice, gosti su dobro parirali i prvih 35 minuta riješili u svoju korist. Pritom su postigli dva gotovo identična pogotka, nakon ubačaja s krila, uslijedili su šutevi glavom, vratar Borna Buljan u obje situacije je dobro reagirao i obranio udarce iz blizine, ali je nakon odbijenih lopti ipak morao vaditi loptu iz mreže, prvi put svladao ga je Fran Kobetić, a drugi put suigrač Mate Šimičić, kojeg je lopta nakon obrane Buljana nesretno pogodila u glavu. Privremeno izjednačenje Hajduku je u 17. minuti donio Luka Kapulica. Šimičić je dugo vodio loptu i s nekih 25 metara se odlučio na šut, loptu je odbio gostujući vratar Borna Crkvenac, a Kapulica je od prečke iz blizine zakucao u mrežu.

Dosta odlučnije Bijeli su ušli u drugo poluvrijeme i u 46. minuti su došli do izjednačenja. Diego Sekulić je dobio dugu loptu u dubinu, lažnjakom je izbacio svog čuvara i preciznim prizemnim udarcem pogodio suprotni kut. Tri minute kasnije u gotovo identičnoj akciji Sekulić je mogao donijeti vodstvo svojoj momčadi, ali je bio za malo neprecizan. Momčad trenera Marka Sičića u završnici utakmice ipak je došla do pobjede, vodeći pogodak u 62. minuti postigao je Nino Duić snažnim i preciznim udarcem glavom s desetak metara nakon ubačaja Roka Brajkovića

Još dvije velike prilike stvorili su Hajdukovi igrači prije četvrtog pogotka, najprije je Sekulić pobjegao obrani Zagreba i driblao drugog vratara crvenih Eugena Cibana, ali mu je on ipak uspio obraniti udarac. Odbijena lopta došla je do Vjeke Šemige koji snažno puca s 10 metara, ali vratar gostiju brani nogom. Istaknuo se Ciban i dvije minute kasnije kada je obranio dva udarca glavom Vite Šimića nakon kornera, prvi sa sedam, a potom i drugi sa četiri metra. Konačan rezultat utakmice postavio je Sekulić u posljednjoj minuti utakmice, pobjegao je svojim čuvarima i plasirao loptu u mrežu.

KADETI: HAJDUK - ZAGREB 4:0 (0:0)
Utakmica 9. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 150
Sutkinja: Vesna Budimir (Podstrana)

Strijelci: 1:0 Petrović (49.), 2:0 Petrović (79.), 3:0 Petrović (80.), 4:0 Želalić (84.)

Hajduk: Mišević, Posinković, Letaj, Bradarić, Pelivan (od 63. Vukman), Krolo (od 75. Jakir), Mihalinec (od 46. Želalić), Čengić (od 46. Brkljača), Škugor (od 46. Radovančić), Ćubelić, Petrović. 

Uvjerljivu predstavu protiv svojih vršnjaka iz Zagreba kadeti Hajduka okrunili su tek u drugom poluvremenu. Bila je to jednosmjerna utakmica, momčad Jure Srzića dominirala je svih 90 minuta, ali mrežu gostiju uspjeli su prvi put načeti tek početkom drugog dijela utakmice pogotkom danas sjajnog Leonarda Petrovića koji je zabio hat-trick, a uz malo sreće mogao je i podebljati svoj učinak. 

Već u prvom dijelu Bijeli su stvorili pregršt prilika pred vratima gostiju iz Zagreba, ali vratar Borna Žaja i nedostatak preciznosti, spriječili su ih da već u prvih dvadesetak minuta riješe pitanje pobjednika. 

Prvi je u 6. minuti zaprijetio Ivan Čubelić iz slobodnjaka s ruba šesnaesterca, pucao je u desnu stranu, ali lopta je prošla tik uz vratnicu. Nakon toga Niko Mihalinec u 13. minuti sjajno proigrava Petrovića, lopta je otišla malo u desno što je izvrsno pročitao vratar Žaja i na vrijeme zatvorio kut uspjevši obraniti udarac Hajdukovog napadača. 

U 20. minuti Mihalinec je u odličnoj prilici, sam je izašao pred vratara Zagreba, ali Žaja još jednom izlazi kao pobjednik. Nakon toga isti igrač je u 36. minuti opet bio u dobroj poziciji, odlično je s 10 metara pucao u desni kut, ali Žaja još jednom čudesno odbija loptu u korner. 

U nastavku utakmice Hajduk konačno dolazi do zasluženog vodstva, Luka Želalić je nakon jedne dubinske lopte probio desnu stranu, pronašao je Paola Radovančića na suprotnoj strani šesnaesterca, ovaj izvrsno vraća za usamljenog Petrovića koji postiže svoj prvi pogodak na utakmice za vodstvo Bijelih 1:0. 

U 66. minuti vidjeli smo kontru Hajduka nakon koje je Robert Pelivan dobio loptu na 10 metara, pucao je iz prve, ali požrtvovno se bacio Luka Orlović i spriječio siguran pogodak. 

A, zatim su uslijedile dvije minute u kojima su Bijeli prelomili susret. Najprije je u 79. minuti Marko Brkljača fantastično iz sredine proigrao Petrovića koji prima loptu u idealnoj poziciji i šalje loptu u mrežu, neobranjivo za vratara gostiju. Već u sljedećem napadu Petrović postiže svoj treći pogodak, asistirao je Želalić s desne strane, a napadač Bijelih je uklizao na pet metara i zabio za 3:0. 

Točku na ovaj susret stavio je upravo Želalić kojem je u 84. minuti s desne strane asistirao Brkljača, a on glavom s 10 metara pogađa za konačnih 4:0. 

13/10/2019 - 16:46 sati
Akademija
Foto: Hajduk.hr