Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta protiv Solina

Pobjede pionira i kadeta protiv Solina

 
25/2/2023 - 19:53 sati
Akademija
Foto: Hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk - Solin 5:0 (2:0)
1. HNL – 18. kolo
Igralište: Poljud 
Sudac: Ante Sočo (Stobreč) 
Strijelci: 1:0 Ivanišević Dvornik (31-11 m), 2:0 Zudin (34-11 m), 3:0 Perko (52), 4:0 Bartulović (56), 5:0 Perko (64)
Hajduk: Pocrnjić (od 36. Mašković), Rados (od 48. Vukičević), Papić, Beidenegl, Bartulović, Bokan, Tapalović (od 41. Kutia), Perko, Ivanišević Dvornik (od 53. Jenjić), Šuvar (od 41. Juričić), Zydin (od 48. Slunjski).
Hajdukovi pioniri ostvarili su 14 uzastopnu pobjedu u 1. HNL. Momčad trenera Zlatka Jerkovića s 5:0 je pobijedila Solin i zadržala veliku bodovnu prednost na vrhu ljestvice. Bijeli su zaprijetili već u 5. minuti kada je Silvio Ivanišević Dvornik s lijeve strane ubacio, a Lovre Šuvar sa sedam metara promašio vrata. Tri minute kasnije Ivanišević Dvornik sam se izborio za priliku, ali je Ivan Dominović odlično reagirao i skinuo mu loptu s noge. U samo tri minute, povratnik u momčad Dmytro Zudin izborio je dva jedanaesterca. Oba puta bio je fauliran, a zbog prvog skrivljenog jedanaesterca, Roko Smoje dobio je izravni crveni karton. Oba jedanaesterca su iskorištena, najprije Ivanišević Dvornik, a potom i Zudin podebljali su svoj golgeterski učinak.

Vodstvom Hajduka od 2:0 otišlo se na odmor, a tijek nastavka najavila je akcija u 51. minuti. Filip Bokan pronašao je usamljenog Šimu Perka, koji se poskliznuo u izglednoj situaciji. Samo minutu kasnije Perko se iskupio i ubačaj Antonija Beidenegla s desne strane ubacio u mrežu. Četiri minute kasnije Ante Bartulović je opalio s 30 metara i pogodio donji desni kut, a reviju pogodaka zatvorio je Perko, na asistenciju Bokana u 64. minuti.

-

KADETI: Hajduk - Solin 3:0 (0:0)
1. HNL – 18. kolo
Igralište: Poljud 
Sudac: Marino Majstrović (Split) 
Strijelci: 1:0 Prodanović (56), 2:0 Matić (67), 3:0 Kuzmanić (73)
Hajduk: Bosančić, Hrastović (od 77. Tudor), Milišić, Skelin, Perajica (od 77. Zdrilić), Čular, Ora (od 71. Lekaj), Prodanović (od 77. Krstanović), Kuzmanić, Tolja (od 46. Matić), Žeravica.
I kadeti su došli do tri nova boda s kojima su ostali na vrhu ljestvice. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a zabilježili smo dvije opasne situacije pred gostujućim golom. U 13. minuti ubacio je s lijeve strane Duje Milišić, a Patrik Prodanović je glavom šutirao preko gola. Lopta mu je bila malo previsoka, a u skoku nije mogao uočiti Marina Žeravicu koji se nalazio dva metra iza njega u mnogo izglednijoj poziciji. U 20. minuti ubacio je Marin Kuzmanić, a vrlo opasan Prodanovićev udarac glavom odbijen je u korner. Hajduk je nastavio s inicijativom i posjedom, ali gosti su do poluvremena uspjeli sačuvati mrežu netaknutom.

Već u prvoj minuti nastavka Bijeli su stvorili dvije prilike. Najprije je iz slobodnog udarca šutirao Milišić, a lopta je zakačila živi zid i završila tik pored vratnice. U gužvi koja je nastala nakon kornera, Bijeli su nekoliko puta pokušavali, ali lopta je svaki put završila u bloku. U 56. minuti Prodanović je dobro reagirao na ubačaj s desne strane i pogodio mrežu za vodstvo Hajduka. U 67. minuti Kuzmanić je oduzeo loptu u polju Solina i lijepo pronašao Duju Matića, a on je iz prve poslao loptu ispod gostujućeg vratara. Konačan rezultat postavio je Kuzmanić u 73. minuti, udarcem s 10 metara nakon ubačaja s desne strane.  

25/2/2023 - 19:53 sati
Akademija
Foto: Hajduk.hr