Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta protiv Slaven Belupa

Pobjede pionira i kadeta protiv Slaven Belupa

 
3/3/2024 - 15:08 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Slaven Belupo 3:0  (0:0)
HNL – 19. kolo
Igralište: Poljud
Sudac: Josip Žeravica (Kaštel Sućurac)
Strijelac: 1:0 Šimović (46 -11 m), 2:0 Ćukušić (63), 3:0 Matko (65)
Hajduk: Pandurić, Slatina, Zelić (od 36. Ćukušić), Paštar, Šimović, Modrić, Scott (od 36. Krešić), Alujević, Huram (od 58. Matko), Katuša (od 65. Dabelić), Pjević (od 65. Domazet).
Pioniri Hajduka do uvjerljive pobjede protiv Slaven Belupa došli su golovima u drugom poluvremenu. U prvih 45 minuta Hajduk je bio bolji i imao inicijativu, ali je mreža gostiju mirovala. Dva puta udarcima je zaprijetio Ivor Pjević, ali bez rezultata. U posljednjoj minuti pokušao je nakon prekida i Ante Šimović, ali na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka.
Već u prvoj minuti nastavka Šimović se upisao u strijelce, pogodio je mrežu Bruna Vdovića udarcem iz jedanaesterca. Potom su sami pred gostujućeg vratara izlazili Adam Huram i Duje Ćukušić, ali bez rezultata. Drugi pogodak Bijeli su postigli u  63. minuti. Nakon kornera s lijeve strane, Marko Paštar je bio najviši u skoku, lopta se odbila do Ćukušića koji je sa 8 metara pogodio suprotni kut. Dvije minute kasnije Pjević je lijepo dao loptu u prostor, a Karlo Matko se sjurio sam prema golu i i pogodio suprotni kut za konačnih 3:0.

-

KADETI: Hajduk – Slaven Belupo 4:0 (1:0)
HNL – 19. kolo
Igralište: Poljud
Sudac: Teo Pavić (Split)
Strijelci: 1:0 Kajtazi (1), 2:0 Bistre (61), 3:0 Ora (82), 4:0 Kajtazi (85)
Hajduk: Bosančić, Hrastović, Kralevski, Mlačić, Burić (od 82. Proleta), Vojvodić (od 75. Čular), Mišura (od 64. Matić), Kajtazi, Ora (od 82. Brnada), Pranić (od 74. Pedisić), Bistre (od 64. Perko).

Odlično su kadeti ušli u susret. Sebastijan Kajtazi, koji je u zadnjem nastupu Bijelih u Zadru bio strijelac u posljednjoj minuti, na današnjoj utakmici upisao se u strijelce u 1. minuti. Gosti se nisu niti snašli, a već su vadili loptu iz mreže. Kajtazi je odlično šutirao s 18 metara i pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u podlogu, a suci su pokazali da je prešla gol liniju. Lijepu akciju kadeti Hajduka kreirali su u 13. minuti. Ubacio je Bruno Mišura s desne strane, Ivano Ora je loptu propustio, a Duje Pranić s 14 metara šutirao pored vrata. Dvije minute kasnije Bijelima je u razmaku od 40 sekundi dva puta zaprijetio Duje Polić. U 22. minuti Gabrijel Šivalec je ubacio u šesnaesterac, ali veća opasnost spriječena je dobrom intervencijom Ivana Bosančića. U 28. minuti Kajtazi je šutirao lijevom nogom s 22 metra, lopta je nezgodno odskočila, ali je Teo Kolar uspio obraniti.
Prvu priliku u nastavku Hajduk je stvorio nakon kornera s desne strane. Roko Vojvodić šutirao je s druge vratnice, ali obranio je gostujući čuvar mreže. Odličnom akcijom u 61. minuti Hajduk je došao do povećanja vodstva. Ora je dao preciznu loptu za za Pranića na lijevom krilu, uslijedio je vrlo kvalitetan centaršut, a Davor Bistre je šutirao iz prve iskosa, neobranjivo u donji desni kut. Treći pogodak za Bijele postigao je u 82. minuti Ora. Lovre Pedisić je ubacio s desne strane, a Ora sa šest metara glavom precizno pogodio desni kut. Konačnih 4:0 postavio je u 85. minuti Kajtazi. David Brnada lijepom solo akcijom donio je loptu pred gostujući šesnaesterac i gurnuo za Kajtazija koji iskosa s 12 metara desnom nogom pogađa suprotni kut.  

3/3/2024 - 15:08 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr