Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta protiv Slaven Belupa

Pobjede pionira i kadeta protiv Slaven Belupa

 
5/9/2021 - 20:00 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Slaven Belupo  2:0 (1:0)
HNL – 4. kolo
Igralište: Vranjic
Sudac: Ante Terzić (Split)
Strijelci: 1:0 Pedisić (7), 2:0 Mušura (66) 
Hajduk: Bosančić, Pregelj, Milišić (od 47. Mušura), Kralevski, Čular (od 54. Mlačić), Domazet, Ora (od 41. Ivčević), Brnada, Radman (od 54. Marinović), Kuzmanić, Pedisić.

Hajdukovi pioniri odlično su ušli u utakmicu i već u sedmoj minuti došli do vodstva. Nakon ubačaja s lijeve strane Lovre Pedisić je u prilici, ali odlično intervenira gostujući vratar Teo Kolar. Odbijenu loptu prihvaća David Brnada i šutira sa 16 metara, a loptu na gol liniji odbija Andro Sokač, opet pritrčava Pedisić i ubacuje je u mrežu.

Iako su se uglavnom branili, gosti u zadnjoj minuti prvog dijela dolaze do lijepe prilike. Filip Sović uputio je jaku prizemnu loptu iskosa s desne strane, a Đivo Pregelj požrtvovno je uklizao ispred najistaknutijeg gostujućeg igrača Partrika Marića i otklonio prijetnju.

Igrači Slaven Belupa, koji su se u prvom poluvremenu uglavnom branili, od 50. minute znatno su aktivniji i dolaze sve bliže vratima Ivana Bosančića.  Igrači trenera Zlatka Jerkovića tada koriste višak protora u obrani gostiju, pa Roko Ivčević u 66. minuti lijepo gura u priliku Stipu Mušuru, koji iz prve šutira pored nemoćnog Kolara za konačnih 2:0.

-

KADETI:  Hajduk – Slaven Belupo  1:0 (1:0)
HNL – 4. kolo
Igralište: Vranjic
Sudac: Ante Jurić (Split)
Strijelac: 1:0 Vušković (26)
Hajduk: Fesyuk, Hrgović, Krstanović (od 72. Begonja), Šimić, Vušković, Ivković, Duić (od 85. Sekulić), Katić (od 85. Kavelj), Prusina (od 58. Pućo), Lončar (od 58. Kapulica), Božić (od 85. Davidović).

Utakmica kadeta bila je slična onoj prvoj. Momčad trenera Luke Vučka relativno rano je došla do vodstva i imala terensku premoć. Gosti su se organizirano branili i tek od sredine drugog poluvremena počeli su stvarati pritisak na zadnju obranu Bijelih i biti ravnopravni.

Odlučujući pogodak postignut je nakon prekida s desne strane. U kaznenom prostoru Slaven Belupa najbolje se snašao Luka Vušković i nogom ugurao loptu u mrežu. Identičnu priliku isti igrač imao je na početku drugog dijela, nakon slobodnog udarca s lijeve strane, ali je s pet metara nogom šutirao pored gola.

Unatoč aktivnijoj igri Slaven Belupa u drugom poluvremenu, Bijeli su vodstvo sačuvali bez većih problema.

5/9/2021 - 20:00 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr