Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta protiv Slaven Belupa

Pobjede pionira i kadeta protiv Slaven Belupa

 
2/3/2019 - 19:18 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

Pioniri: Hajduk – Slaven Belupo 2:1 (2:1)
Utakmica 17. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sutkinja: Vesna Budimir (Podstrana) 
Strijelci: 1:0 Jelić (16), 2:0 Jelić (20), 2:1 Anić (28)
Hajduk: Mišević, Ðolonga, Botica (od 56. Stjepanović), Goreta (od 69. Matijašević), Prpić, Klarić-Kukuz (od 69. Jurić-Petrašilo), Radonić (od 48. Kamber), Brkljača, Petrović, Vrcić (od 48. Škorlić), Jelić (od 56. Brajković).

Hajdukovi pioniri pobijedili su Slaven Belupo s 2:1 u utakmici 17. kola 1. HNL. Utakmicu je s dva pogotka u četiri minute odlučio mladi Hajdukov napadač Ante Jelić. Prvi pogodak postignut je u 16. minuti. Jere Vrcić odlično je proigrao bijelu 'jedanaesticu', a Jelić je iskosa s desne strane vješto provukao loptu ispod gostujućeg vratara Karla Udovičića. Četiri minute kasnije Jelić je povisio vodstvo momčadi trenera Marka Sičića. Vrcić je izborio prekršaj na 25 metara od gola, a Brkljača snažno šutirao. Vratar gostiju kratko je odbio loptu, najbrži je bio Mislav Petrović, prihvatio je i proslijedio do Jelića koji pogađa mrežu Slaven Belupa. Gosti su smanjili u 28. minuti, u jednoj gužvi se najbolje snašao Ivo Anić, oduzeo je loptu obrani Hajduka i s 10 metara pogodio mrežu Luigija Miševića.

Hajduk je dominirao i u drugom dijelu te stvorio nekoliko lijepih prigoda. Najbolje su bile one Petrovićeve, u dva navrata Mislav je bio zamalo neprecizan, a jednom je njegovu namjeru pročitao gostujući vratar.

__

Kadeti: Hajduk – Slaven Belupo 3:0 (1:0)
Utakmica 17. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Duje Strukan (Split) 
Strijelci: 1:0 Klarić (17), 2:0 Ljubičić (48) 3:0 Petrović (72)
Hajduk: Silić, Unušić, Telebar (od 70. Bekavac), Buljan, Škaričić, Botica, Klarić, Topić, Mamić (od 55. Miljanić), Ljubičić, Domančić (od 52. Petrović).

Kadeti Hajduka bili su efikasniji od pionira i utakmicu protiv Slaven Belupa završili pobjedom od 3:0. Bijeli su dobro ušli u susret i već u drugoj minuti dobar udarac Dina Klarića s 18 metara završio je u bloku, a na odbijenu loptu natrčao je Toni Botica i pogodio desnu vratnicu. U sedmoj minuti opet dobro šutira Klarić, ali gostujući vratar Petar Kratzl krajnjim naporom uspijeva obraniti. U 17. minuti momčad trenera Jure Srzića dolazi u vodstvo, Klarić je precizno šutirao s 18 metara i pogodio donji desni kut gola Slaven Belupa. Bijeli su priliku za povećanje vodstva imali u 29. minuti, nakon lijepog ubačaja Klarića glavom je šutirao Marin Ljubičić, ali je Kratzl obranio.

Gostujući vratar ipak je kapitulirao i po drugi put, a to se dogodilo u 48. minuti. Domagoj Topić pucao je s 18 metara, vratar gostiju odbio loptu, a danas izuzetno raspoloženi Ljubičić odlično se snašao, predriblao je jednog gostujućeg braniča i onda iskosa kroz šumu nogu loptu smjestio u mrežu. Konačnih 3:0 postavio je Leonardo Petrović 20 minuta nakon što je ušao u igru. Asistent je bio Ljubičić, a Petrović je udarcem glavom prisilio Kratzla da po treći put izvadi loptu iz mreže.

2/3/2019 - 19:18 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr