Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta protiv Sesveta

Pobjede pionira i kadeta protiv Sesveta

 
4/9/2019 - 20:11 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka

PIONIRI: Hajduk - Sesvete 4:0 (4:0)
Utakmica 3. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Renato Lacić (Gruda)
Strijelci: 1:0 R. Brajković (9), 2:0 Sekulić (11), 3:0 Sekulić (22), 4:0 R. Brajković (30)

Hajduk: Buljan, Katić (od 52. Hrgović), Šimić, Šimičić (od 52. Arković), Ivanković (od 46. Krstanović), Šemiga (od 46. Jurlin), Pućo, Kapulica, Sekulić (od 46. Ivković), R. Brajković (od 46. Duić), D. Brajković. 

Hajdukovi pioniri ostvarili su treću pobjedu u 1. HNL i vodeći su na ljestvici sa stopostotnim učinkom. Momčad trenera Marka Sičića odlično je ušla u utakmicu i nakon samo 11 minuta semafor je pokazivao 2:0. U devetoj minuti utakmice mrežu gostiju načeo je Roko Brajković koji je dobio lijepu loptu od Ivana Katića i s nekih 15 metara smireno prebacio gostujućeg vratara Lovru Hercega. Drugi gol postigao je Diego Sekulić dvije minute kasnije, nakon lijepe individualne akcije i asistencije Luke Kapulice, njemu nije bilo teško sa sedam metara plasirati loptu u mrežu. Isti dvojac kreirao je i treći pogodak Hajduka u 22. minuti, Sekulić je s 12 m pogodio lijevom nogom suprotni kut gostujućih vrata. U 30. minuti Brajkovići su izigrali obranu gostiju, Danijel je asistirao Roku koji po drugi put pogađa mrežu Sesveta.

Hajduk se u nastavku nije zadovoljio visokim vodstvom, u 50. minuti vidjeli smo najljepšu akciju u kojoj je sudjelovalo pet igrača, povukao je D. Brajković s lijeve, a zaključio Katić s desne strane udarcem s osam metara u vanjski dio mreže. U 66. minuti Nino Duić je lijepo uposlio Duju Hrgovića, a njegov udarac završio je na stativi. Okvir gola pogodio je i D. Brajković tri minute kasnije, umalo je uspio lijep pokušaj loba rezervnog vratara gostiju Dominika Hegeduša.

---

KADETI : Hajduk - Sesvete 2:1 (1:1)
Utakmica 3. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 200
Sudac: Josip Dugandžić (Komin) 
Strijelci: 1:0 Krolo (23), 1:1 Čavara (35), 2:1 Petrović (61)

Hajduk: Silić, Posinković, Letaj (od 61. Dominić), Brdarić, Pelivan, Krolo, Škugor (od 61. Mihalinec), Radovančić (od 46. Brkljača), Čengić (od 46. Čuić), Ćubelić, Petrović (od 86. Vuko). 

Kadeti su ponovili uspjeh pionira, ali dosta teže, u tvrdoj i borbenoj utakmici. Igrači trenera Jure  Srzića  poveli su nakon dobro izvedenog kornera u 23. minuti. Najviši u buketu igrača bio je Ivan Krolo i glavom je pogodio mrežu za vodstvo Bijelih. Gosti su izjednačili nakon akcije po desnoj strani i prizemnog ubačaja, na pravom mjestu bio je Josip Marko Čavara. Neodlučenim ishodom završilo je prvih 45 minuta, a već u sedmoj minuti nastavka prva prilika za Hajduk. Ivan Ćubelić odlično je izveo slobodan udarac s 28 m, a loptu je iz desnog kuta krajnjim naporom izvadio gostujući vratar Patrik Prša. Bijeli devet minuta kasnije ipak stižu do vodstva, Filip Čuić lijepo je odigrao dubinsku loptu za Leonarda Petrovića, a ovaj s 15 m ne griješi i šalje loptu ispod vratara Sesveta. U 65. minuti još jedna lijepa akcija i dupli pas Petrovića i Ivana Dominića čiji udarac završava pored gola. Najbolju priliku za treći pogodak Hajduk je imao u 80. minuti, bila je to kontra tri na jedan u kojoj je Mario Brkljača šutirao s 14 m, ali je gostujući vratar bio na mjestu. U finišu utakmice gosti su pokušavali doći do izjednačenja, stvarali su pritisak i nekoliko puta zaprijetili opasnim centaršutevima, ali je na visini zadatka bio Hajdukov vratar Toni Silić.  

4/9/2019 - 20:11 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka