Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta protiv Rijeke

Pobjede pionira i kadeta protiv Rijeke

 
28/8/2022 - 14:30 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Rijeka 2:0 (1:0)
HNL – 2. kolo 
Stadion: Poljud 
Sutkinja: Jelena Pejković (Split) 
Strijelci: 1:0 Ivanišević Dvornik (21), 2:0 Vojvodić (57) 
Hajduk: Pocrnjić, Rados, Papić, Beidenegl, Čupić, Vojvodić, Ivanišević Dvornik, Bokan (od 44. Vukičević), Perko (od 62. Čirjak), Kutia (od 44. Tapalović), Šuvar (od 58. Slunjski).

U prvoj domaćoj utakmici novog prvenstva, Hajdukovi pioniri pobijedili su Rijeku s 2:0.

Momčad trenera Zlatka Jerkovića zasluženo je osvojila tri boda. Prvu priliku Bijeli su stvorili u osmoj minuti, s 20-ak metara šutirao je Illia Kutia, a lopta je odsjela na gredi. Vodeći pogodak postignut je u 21. minuti. Nakon kornera s lijeve strane, Mateo Čupić skočio je na drugoj vratnici i vratio loptu u sredinu, a Silvio Ivanišević Dvornik je iz neposredne blizine ubacio u mrežu. Priliku za povećanje vodstva Hajduk je imao sedam minuta kasnije, Ivanišević Dvornik ubacio je s lijeve strane, a Šime Perko u padu šutirao glavom, ali je bio za malo neprecizan.

Početkom drugog dijela gosti su zaigrali nešto ambicioznije i nakratko prebacili težište igre na Hajdukovu polovicu, ali bez prigoda. Potvrda pobjede domaćeg sastava stigla je u 57. minuti, opet nakon kornera. Ovog puta ubačaj je stigao s desne strane, a kapetan Roko Vojvodić bio je najviši u skoku i glavom je poslao u mrežu za konačnih 2:0.

-

KADETI: Hajduk – Rijeka 4:1 (1:0)
HNL – 2. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Marino Majstrović (Split) 
Strijelci: 1:0 Skoko (4), 2:0 Žeravica (48), 3:0 Lončar (53), 4:0 Žeravica (65), 4:1 Žlibanović (80 -11 m) 
Hajduk: Bosančić, Fridl, Krstanović (od 81. Tolja), Skelin, Perajica (od 71. Tudor), Hodak, Žeravica, Ćalušić (od 81. Marušić), Prodanović (od 71. Durdov), Lončar (od 71. Kuzmanić), Skoko (od 64. Reić).  

Utakmica kadeta počela je vrlo žustro, a Bijeli su poveli već u četvrtoj minuti. Nakon akcije iz kornera, iskosa je šutirao Noa Skoko, a lopta je pogodila obrambenog igrača Rijeke i odsjela u mreži. Dvije minute kasnije u velikoj prilici je Marino Žeravica, Niko Vučetić brani njegov pokušaj iz blizine a potom Skoko šalje loptu pored gola. U osmoj minuti veliku priliku imaju gosti. Lucas Precetti je driblinzima u šesnaestercu stvorio prostor za šut, a onda iskosa pogodio suprotnu vratnicu.

I drugo poluvrijeme počelo je velikom prilikom Bijelih. Patrik Prodanović šutirao je glavom, a gostujući vratar uspio odbiti loptu koja je skakutala po gredi i otišla u korner. U 48. minuti ipak je 2:0. Žeravica je lijepo prihvatio dubinsku loptom i prebacio vratara gostiju. Pet minuta kasnije Skoko je prošao po lijevoj strani i dodao do Lovre Lončara. Hajdukova desetka lažnjakom se oslobodila čuvara i poslala loptu u gornji desni kut. Posljednji pogodak Bijeli su postigli u 66. minuti. Duje Reić pronašao je preciznom dugom loptom Žeravicu, koji još jednom lobuje vratara gostiju. Jedini pogodak Rijeka je postigla s bijele točke, a strijelac je u 80. minuti bio Rajan Žlibanović

28/8/2022 - 14:30 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr