Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta protiv Rijeke

Pobjede pionira i kadeta protiv Rijeke

 
16/10/2021 - 16:21 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0
Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0

PIONIRI: Hajduk – Rijeka 1:0 (1:0)
HNL – 10. kolo
Stadion: Poljud
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelac: 1:0 Ora (7)
Hajduk: Bosančić, Pregelj, Milišić (od 67. Pranić), Domazet, Mlačić, Čular, Kuzmanić (od 67. Mušura), Brnada, Ivčević (od 50. Dobronić), Ora (od 50. Pedisić), Durdov (od 62. Radman).

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su na Poljudu pioniri Hajduka i Rijeke. Već u sedmoj minuti Hajduk je poveo nakon lijepe akcije i dobrog udarca Roka Ivčevića s 10 metara. Vratar Rijeke Josip Jurčević odlično je reagirao i odbio loptu, a onda je natrčao Ivano Ora i smjestio je u mrežu.

U 23. minuti Bijeli su imali prigodu za udvostručenje vodstva. Jednu odbijenu loptu na 22 metra iskosa prihvatio je Marin Kuzmanić i snažno šutirao u suprotni kut, a lopta je odsjela na prečki. I gosti su bili vrlo aktivni u prvom dijelu, nekoliko njihovih akcija završilo je udarcima iz blizine, ali je Hajdukova obrana svaki put bila u bloku.

U 48. minuti Hajduk je imao veliku priliku za povećanje vodstva. U kaznenom prostoru Rijeke netko je igrao rukom i sutkinja Jelena Pejković pokazala je na bijelu točku. Bruno Durdov šutirao je u donji lijevi kut, ali je Jurčević odlično obranio. Do kraja utakmice nije bilo pogodaka, iako su obje momčadi bile vrlo akivne i stvorile po nekoliko dobrih prilika.

-

KADETI: Hajduk - Rijeka  3:2 (0:0)
HNL – 10. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Renato Lacić (Split)
Strijelci: 1:0 Vušković (49-11 m), 2:0 Duić (59), 2:1 Korač (66), 2:2 Srdoč (77), 3:2 Ivković (81)
Hajduk: Fesyuk, Katić, Božić, Skelin, Vušković, Ivković, Hrgović (od 80. Sekulić), Lončar (od 74. Reić), Duić (od 80. Davidović), Prusina, Bobanović (od 56. Kapulica).

Hajdukovi kadeti u uzbudljivoj završnici su uspjeli osvojiti sva tri boda. U prvih 45. minuta nije bilo većih uzbuđenja niti pogodaka.

Bijeli su poveli iz jedanaesterca, nakon što je u šesnaestercu gostiju oboren Luka Vušković. Isti igrač precizno je izveo jedanaesterac i svladao Mihaela Bodetića. Deset minuta kasnije Luka Kapulica je loše zahvatio jednu odbijenu loptu na 30 metara od gola, njegov udarac pretvorio se u asistenciju jer je Nino Duić loptu u šesnaestercu umirio, okrenuo se i lijevom nogom pogodio suprotni kut. 

Potom dvojac s klupe u samo 11 minuta Rijeci donosi izjednačenje. Najprije je Duje Korač spretno reagirao u situaciji jedan na jedan, a potom je nakon ubačaja Doriana Anušića s lijeve strane, Ivano Srdoč matirao Hajdukovog vratara Davyda Fesyuka

Devet minuta prije kraja susreta, momčad trenera Luke Vučka uspjela je doći do pobjede. Nakon duge akcije Hajduka, lopta je na 18 metara od gola došla do Mate Ivkovića, koji je lijevom nogom plasira u desne rašlje. 

16/10/2021 - 16:21 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr