Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta protiv Cibalije

Pobjede pionira i kadeta protiv Cibalije

 
15/9/2019 - 17:04 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka

Pioniri: Hajduk - Cibalia  3:0 (2:0)
Utakmica 5. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Teo Pavić (Split)
Strijelci: 1:0 Jurlin (7), 2:0 D. Brajković (16), 3:0 Arković (51)

Hajduk: Dugeč, Katić (od 46. Arković), Ivanković, Šimić, Šimičić (od 46. Hrgović), Šemiga (od 46. Ivković), Pućo (od 46. Duić), Jurlin, Sekulić (od 46. Davidović), R. Brajković, D. Brajković (od 36. Kapulica).

Hajdukovi pioniri pobijedili su Cibaliju s 3:0 i zadržali stopostotan učinak i nakon petog prvenstvenog kola. Odlično su Bijeli ušli u utakmicu i poveli već u sedmoj minuti pogotkom Stipe Patricka Jurlina. Pet minuta kasnije u izglednoj prilici je i Diego Sekulić, ali njegov udarac malo iskosa unutar šesnaesterca neutralizira dobro postavljeni vratar gostiju Luka Marijanović. Ipak, u 18 minuti momčad trenera Marka Sičića povećava vodstvo. Eurogol je postigao Daniel Brajković, s 18 metara iskosa desnom nogom je naciljao suprotne rašlje.

Konačan rezultat postavljen je početkom drugog poluvremena nakon kornera i lijepog ubačaja Roka Brajkovića, a glavom je loptu u mrežu nemoćnog Marijanovića poslao Tomislav Arković. Cibalia je samo jednom zaprijetila i to u samom finišu utakmice, Karlo Nikšić u kontri se hrvao s nekoliko igrača u Hajdukovoj zadnjoj liniji, ali mu je, kada se pripremao za udarac neko od bijelih ipak izbio loptu i rezultat je ostao nepromijenjen.

---

Kadeti: Hajduk - Cibalia  7:0 (2:0)
Utakmica 5. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sutkinja: Vesna Budimir (Podstrana)
Strijelci: 1:0 Brkljača (12), 2:0 Brkljača (40), 3:0 Krolo (49), 4:0 Petrović (50-11 m), 5:0 Čengić (71), 6:0 Čuić (75-11 m), 7:0 Škugor (82)

Hajduk: Mišević, Telebar (od 54. Posinković), Bradarić (od 54. Vukman), Vuko, Krolo, Mihalinec (od 54. Radovančić), Brkljača (od 61. Jakir), Čuić, Ćubelić (od 61. Čengić), Petrović (od 54. Škugor).

Kadeti su bili izuzetno efikasni i Cibaliju su ispratili kući sa sedam pogodaka u mreži. Seriju je otvorio Marko Brkljača, koji se u 12. minuti najbolje snašao u šesnaestercu gostiju, prihvatio loptu Ivana Ćubelića i s pet metara matirao Mirona Kobaševića. Isti igrač udvostručio je lijepim prizemnim udarcem vodstvo Bijelih u 39. minuti. Odlično ga je poslužio Filip Čuić, a Brkljača je potom pospremio loptu u mrežu.

U 48. minuti dosuđen je slobodan udarac za Hajduk na dvadesetak metara od gola nakon faula na Luki Bradariću. Šutirao je Čuić, gostujući vratar odbio, a potom je nastala gužva u petercu gostiju i lopta je stigla do usamljenog Ivana Krole koji je glavom posprema u mrežu. U 50. minuti gostujući vratar zakasnio je u jednoj intervenciji i faulirao Niku Mihalineca te je sutkinja Vesna Budimir pokazala na bijelu točku. Vratar Kobašević pročitao je namjeru Leonarda Petrovića, ali je jak i precizan udarac ipak završio u mreži. Ivo Čengić u 71. minuti je lijepo utrčao u prazan prostor i iskoristio dobro dodavanje te loptu s 12 metara iskosa poslao u donji desni kut. Za 6:0 precizan je bio Čuić iz jedanaesterca u 75. minuti, a konačan rezultat postavio je Duje Škugor pet minuta kasnije.

15/9/2019 - 17:04 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka