Mobile menu
Pobjede pionira i kadeta na startu prvenstva

Pobjede pionira i kadeta na startu prvenstva

 
23/8/2023 - 21:19 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0
Pioniri: Hajduk - Varaždin 2:0

PIONIRI: Hajduk - Varaždin 2:0 (1:0)
1. HNL – 1. kolo
Stadion Poljud
Sudac: Renato Lacić (Split)
Strijelci: 1:0 Ćukušić (11), 2:0 Alujević (46)
Hajduk: Pandurić, Slatina, Domazet, Zelić, Šimović, Paštar (od 36. Maslać), Modrić (od 65. Peruzović), Krešić (od 36. Alujević), Matko, Pjević (od 44. Matko), Ruso (od 53. Stolica), Ćukušić (od 44. Katuša).

Hajdukovi pioniri pobjedom protiv Varaždina su otvorili novu sezonu. U prvom poluvremenu nismo vidjeli mnogo prilika, jedinu prije vodstva Bijelih imao je u šestoj minuti Tino Krešić, no promašio je loptu na šest metara od gola nakon ubačaja s lijeve strane. Pet minuta kasnije Toni Ruso poslao je odličnu dubinsku loptu sa svoje polovice, a Duje Ćukušić je pobjegao obrani gostiju, zaobišao vratara i pogodio prazan gol. Jedinu priliku u prvom poluvremenu gosti su stvorili u 26. minuti kada je Teo Benko iz dobre pozicije malo iskosa neuspješno pokušao lobovati Josipa Pandurića.

Na startu drugog poluvremena gosti su organizirali opasnu kontru, a u situaciji tri na jedan odlično je reagirao Matija Zelić i otklonio opasnost. Toni Ruso odradio je veliki posao kod drugoga gola Bijelih. Hrvao se s protivničkom obranom i u padu uspio šutirati, vratar Bartol Tuđan obranio je nogom, a odbijenu loptu u mrežu je spretno ubacio Frane Alujević. Bijeli su u završnici mogli doći i do trećeg pogotka. U 60. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Ante Šimović je glavom iz blizine pogodio vratnicu, a tri minute prije kraja udarac Mate Katuše sa sedam metara obranio je gostujući vratar.

-

KADETI: Hajduk - Varaždin 1:0 (0:0)
1. HNL – 1. kolo
Stadion Poljud
Sudac: Ante Terzić (Split)
Strijelci: 1:0 Durdov (51)
Hajduk: Bosančić, Hrastović, Mlačić, Burić (od 76. Dobronić), Milišić, Čular, Bistre (od 67. Kajtazi), Ora (od 83. Vojvodić), Durdov (od 83. Mušura), Matić, Zudin (od 67. Pranić).

Minimalnu pobjedu u debiju trenera Jure Ivankovića ostvarili su i Hajdukovi kadeti. Prvu priliku vidjeli smo u 20. minuti. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca s lijeve strane šutirao je s 11 metara Zvonimir Hrastović, a lopta je pogodila prečku i odbila se u polje. Isti igrač zaprijetio je gostima i u posljednjoj minuti prvog dijela nakon prodora Dmytra Zudina po lijevoj strani. Na njegov ubačaj Duje Matić je bio za malo kratak, potom je loptu s desne strane u sredinu ubacio Bruno Durdov, a bombu Hrastovića sa 16 metara obranio je Teo Novak.

Drugo poluvrijeme počelo je s dva odlična ubačaja Duje Milišića s lijeve strane. Kod prvog je Matić šutirao pored gola, a drugog u 51. minuti je Durdov lijevom nogom sa šest metara ubacio u bliži kut. Lijepu akciju Bijelih u 57. minuti završio je oštrim udarcem kapetan Ivano Ora, ali se opet istakao gostujući vratar. U 77. minuti dobro je po desnoj strani prošao Sebastijan Kajtazi, a njegov ubačaj gosti su nekako uspjeli blokirati. Varaždin je do boda pokušao u završnim minutama, imali su dva prekida, ali nisu ozbiljnije zaprijetili.

U drugom kolu 1. HNL, pioniri i kadeti u nedjelju gostuju u Solinu.

23/8/2023 - 21:19 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr