Mobile menu
Pobjede pioinira i kadeta protiv Varaždina

Pobjede pioinira i kadeta protiv Varaždina

 
29/4/2023 - 20:32 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Varaždin 3:0 (2:0)
1. HNL – 25. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Ante Sočo (Stobreč) 
Strijelci: 1:0 Tapalović (23), 2:0 Ivanišević Dvornik (31), 3:0 Bistre (57)
Hajduk: Mašković (od 55. Grubišić), Rados, Papić (od 36. Juričić), Čupić (od 36. Beidenegl), Vukičević, Jenjić, Ivanišević Dvornik (od 47. Zudin), Šuvar, Slunjski (od 55. Vojvodić), Kutia (od 55. Bistre), Tapalović (od 47. Bokan).

Pioniri Hajduka u posljednjoj domaćoj utakmici prvenstva koje završavaju trijumfom, pobijedili su momčad Varaždina rezultatom 3:0. Trener Zlatko Jerković  razmišljao je i o finalu Kupa protiv Osijeka, koje se u srijedu igra uz Rijeci te je izveo kombiniranu momčad i podijelio minutažu, kako bi svi bili spremni za taj susret.

Utakmicu su odličnim šutevima iz daljine otvorili najprije gostujući Dani Pintarić, a potom i Silvio Ivanišević Dvornik, ali su se intervencijama istaknula oba vratara.

Bijeli su u vodstvo došli u 23. minuti nakon dobrog prodora i ubačaja s lijeve strane Ivana Papića. Ivanišević Dvornik je propustio loptu, a potom je u gol preciznim udarcem poslao Marin Tapalović. Osam minuta kasnije nakon ubačaja Tapalovića, Mateo Čupić vratio je loptu glavom u sredinu, a Papićev udarac na tri metra od gola pogodio je Ivanišević Dvornika, koji se dobro snašao i odbijenu loptu ubacio u gol. Konačnih 3:0 postavio je u 57. miinuti Davor Bistre. Mateo Juričić oteo je jednu od brojnih lopti i odmah uposlio Bistru, a ovaj je iz blizine pogodio bliži kut danas vrlo dobrog vratara gostiju Tea Serdarevića.

-

KADETI: Hajduk – Varaždin 1:0 (1:0)
1. HNL – 25. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Renato Lacić (Split) 
Strijelac: 1:0 Mlačić (37)
Hajduk: Bosančić, Hrastović, Milišić (od 78. Krstanović), Mlačić, Perajica (od 60. Tudor), Čular (od 60. Hodak), Durdov (od 69. Lončar), Lekaj (od 78. Ora), Matić, Kuzmanić, Marušić (od 69. Tolja).

I kadeti Hajduka su osvojili sva tri boda, a do minimalne pobjede došli su pogotkom Branimira Mlačića u 37. minuti. Korner s desne strane odlično je izveo Marin Kuzmanić, a Hajdukov stoper manirom rasnog golgetera loptu je glavom s prve vratnice proslijedio u dalji kut.  

Prije pogotka, Hajduk je najozbiljnije zaprijetio u 10. minuti. Bruno Durdov primio je loptu na 30 metara od gola i bez oklijevanja opalio pod prečku, a Domagoj Mamić odlično je reagirao i šakom izbio u korner. Najizglednije prilike Bijelih u drugom dijelu također su djelo Durdova. U razmaku od 10-ak minuta on je dva puta lijevom nogom zaprijetio gostima. Prvi pokušaj bio je vrlo precizan iz teške pozicije, a Mamić se opružio i izbacio u korner. Druga prilika bila je izglednija, ali je Hajdukov napadač s desetak metara šutirao visoko preko gola.

Pioniri i kadeti prvenstvo će zatvoriti gostovanjem kod Dinama na blagdan Svetog Dujma.

29/4/2023 - 20:32 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr