Mobile menu
Pobjeda ŽNK Hajduk u zadnjem kolu prvenstva

Pobjeda ŽNK Hajduk u zadnjem kolu prvenstva

 
21/5/2023 - 18:28 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

ŽNK Hajduk – ŽNK Donat 3:2 (3:1)
Prva HNLŽ - Liga za ostanak
Stadion: Poljud
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelkinje: 0:1 Vunić (9), 1:1 Prskalo (24), 2:1 Petković (37), 3:1 Čanjevac (45), 3:2 Čavić (56)
Hajduk: Prljević, A. Sušak (od 71. Dugandžić), Turkalj (od 59. L. Sušak), Herceg, Brnić, Grebenar (od 59. Nedeva), Čanjevac, Prskalo (od 71. Deranja), Bagarić (od 46. Vlastelica), Petković, Mišura.
Nogometašice Hajduka pobjedom su zaključile igranje u Ligi za ostanak, u kojoj su na kraju sezone prvoplasirane. ŽNK Donat pokazao se kao najjači protivnik Bijelih u ovom natjecanju, prva utakmica u Zadru završila je bez pogodaka, a u ovoj u posljednjem kolu, Bijele su ostvarile minimalnu pobjedu.
Gošće su povele u 9. minuti,  Lucija Vunić je pobjegla u kontri nakon ukradene lopte na sredini trena i lijevom nogom iskosa pogodila suprotni kut. Uzvratila je Anja Prskalo 15 minuta kasnije. Sve je sama napravila, pritisnula zadnju liniju gošći i iskoristila njihov nesporazum te iz blizine zatresla mrežu. Gošće su u 37. minuti pripremile još jedan poklon za Bijele. Nakon ubačaja Antonije Mišure s lijeve strane, sudarile su se vratarka i stoperka gošći, pa je Pauli Petković preostalo samo da loptu s tri metra gurne u mrežu. Kada je Janja Čanjevac u posljednjoj minuti prvog poluvremena iskoristila odlično proigravanje Mišure i pogodila bliži kut za 3:1, činilo se da je samo pitanje koliko će lopti završiti u mreži Donata.
No, Donat nakon samo sedam minuta igre u nastavku opet vraća nadu i stiže do minimalnog zaostatka. Brzu akciju odigrale su gošće i Brigita Čavić se dobro snašla u šesnaestercu te iz okreta pogodila lijevi kut za konačnih 3:2.


21/5/2023 - 18:28 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Robert Matić/hajduk.hr