Mobile menu
Pobjeda ŽNK Hajduk protiv Rijeke

Pobjeda ŽNK Hajduk protiv Rijeke

 
14/5/2023 - 16:25 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

ŽNK Hajduk - Rijeka 2:0 (1:0)
Prva HNLŽ - Liga za ostanak
Stadion: Poljud
Sudac: Ante Jurić (Split)
Strijelkinje: 1:0 Vlastelica (43), 2:0 Grebenar (81-11 m)
Hajduk: Prljević, A. Sušak (od 46. Prskalo), Turkalj, Grebenar, Brnić, Čanjevac, Nedeva (od 35. Vlastelica), Bakalar (od 70. Herceg), Bagarić (od 84. Jelović), Patock (od 58. L. Sušak), Mišura.
Nogometašice Hajduka su u 5. kolu Lige za ostanak na Poljudu slavile protiv Rijeke rezultatom 2:0. Bijele su dominirale i imale više prilika, a mrežu gošći zatresle su Laura Vlastelica u 43. minuti iz neposredne blizine i Andrea Grebenar u 81. minuti iz kaznenog udarca. 

Najbolju akciju u prvom poluvremenu Bijele su kreirale u 28. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane Antonija Mišura iz blizine je uputila udarac glavom, a Victoria Car odlično obranila, u nastavku akcije Janja Čanjevac šutira sa sedam metara iskosa, ali Car još jednom zaustavlja loptu, ovaj put nogom.

Bijele su u vodstvo došle sličnom akcijom s lijeve strane. Gwen Patock lijepo se oslobodila svoje čuvarice pored korner linije i odlično ubacila desnom nogom. Vlastelica je na sedam metara od gola lijepo smirila loptu i neobranjivo pogodila mrežu.

Riječka čuvarica u drugom poluvremenu tri puta se istaknula fenomenalnim obranama u situacijama jedan na jedan. Dva puta zaustavljala je udarce Čanjevac, a jednom Vlastelice. Opasno su dvaput zaprijetile i gošće, ali su iz dobrih situacija njihovi udarci završavali pored vrata.

Sve dvojbe oko pobjednika riješene su u 81. minuti. U kaznenom prostoru srušena je Branka Bagarić, a Grebenar je iz jedanaesterca sigurno pogodila gornji desni kut za konačnih 2:0.

14/5/2023 - 16:25 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr