Mobile menu
Pobjeda pionira u Zaprešiću, kadeti i juniori poraženi

Pobjeda pionira u Zaprešiću, kadeti i juniori poraženi

 
1/12/2019 - 16:25 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

PIONIRI : Inter – Hajduk  1:3 (1:3)
Utakmica 14. kola Prve HNL
Igralište: ŠRC Zaprešić
Gledatelja: 50
Sudac: Igor Marić (Sisak)
Strijelci: 1:0 Blažičko (3), 1:1 Duić (7), 1:2 Sekulić (22), 1:3 Hrgović (32) 

Hajduk: Buljan, Hrgović, Ivanković (od 36. Katić), Šimić, Šimičić (od 52. Arković), Šemiga, Duić (od 46. Pućo), Kapulica (od 46. Jurlin), Sekulić, R. Brajković (od 61. Davidović), D. Brajković (od 52. Ivković). 
Hajdukovi pioniri pobjedili su na gostovanju momčad Intera s 3:1, a sva četiri pogotka postignuta su u prvom dijelu. Domaćin je poveo već u trećoj minuti nakon brzog kontranapada, a strijelac je bio Fran Blažičko. Momčad trenera Marka Sičića potom je preuzela dominaciju i do poluvremena s tri pogotka riješila pitanje pobjednika. Bijeli su izjednačili nakon kornera u 13. minuti. S lijeve strane ubacio je Daniel Brajković, a Nino Duić je glavom pospremio u mrežu. U 22. minuti Vjeko Šemiga je lijepo uposlio Diega Sekulića koji je snažnim udarcem doveo svoju momčad u vodstvo. Deset minuta kasnije Vito Šimić je pronašao Duju Hrgovića koji u situaciji jedan na jedan ne griješi.

---

KADETI : Inter – Hajduk  3:1 (1:1)
Utakmica 14. kola Prve HNL
Igralište: ŠRC Zaprešić
Gledatelja: 50
Sudac: Marko Cestarić (Sisak) 
Strijelci: 0:1 Čuić (6), 1:1 Plehan (23-11 m), 2:1 Plehan (78), 3:1 Jurić (84)

Hajduk: Silić, Posinković, Letaj (od 57. Dominić), Vukman, Pelivan, Krolo, Škugor (od 57. Čuić), Mihalinec (od 46. Petrović), Brkljača (od 71. Ravlić), Ćuić (od 57. Želalić), Ćubelić, Škugor (od 71. Radovančić). 
Kadeti su u Zaprešiću poraženi istim rezultatom. Igrači trenera Jure Srzića dobro su ušli u utakmicu i već u šestoj minuti poveli s 1:0. Marko Brkljača je ubacio s lijeve strane, a Filip Čuić je s 14 metara od gola šutirao iz voleja i pogodio protivničku mrežu. Domaćin je izjednačio u 23. minuti, a strijelac je s bijele točke bio Mateo Plehan. Prethodno je izveden korner za domaće te se oglasio sudac Marko Cestarić dosudivši najstrožu kaznu zbog prekršaja u gužvi, ostalo je nejasno na kojem igraču. Nakon izjednačenja Bijeli su krenuli agresivno po novo vodstvo i do poluvremena stvorili dvije lijepe prilike. Jednom je Brkljača bio u situaciji jedan na jedan, ali je dobro reagirao domaći vratar Lovro Blagus, a drugi put je neuspješan s 10 metara bio Čuić. Drugi dio nastavljen je napadima Bijelih, a u samom finišu domaći su iskoristili manjak igrača u zadnjoj liniji Hajduka te iz kontri preko Plehana i Frana Jurića došli do sva tri boda.

---

JUNIORI: Slaven Belupo - Hajduk  2:1 (1:0)
Utakmica 13. kola Prve HNL
Igralište: Ivan Kušek Apaš
Gledatelja: 150
Sudac: Goran Pećarić (Zagreb)
Strijelci: 1:0 Čovo (38), 1:1 Jenjić (48-11 m), 2:1 Laušić (66)

Hajduk: Sentić, Unušić (od 79. Iličić), Vujčić (od 70. Mamut), Škaričić, Bekavac (od 46. Bekavac), Jurica (od 70. Mijatović), Čuić, Jenjić (od 79. Bushaj), Šarić (od 79. Domančić), Lauš (od 60. Biuk), Brnić. 
Hajdukovi juniori u Koprivnici su doživjeli prvi ovosezonski poraz. Domaćin je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist s minimalnih 1:0, jedini strijelac u prvih 45 minuta bio je Bruno Čovo. Odmah na početku drugog dijelu Hajduk je uspostavio rezultatsku ravnotežu. Bijeli su brzom akcijom došli do protivničkog šesnaestercu, gdje je pri primanju lopte oboren  Marin Vujčić. Sudac Goran Pećarić pokazao je na bijelu točku, a Bruno Jenjić je s 11 metara bio precizan, snažna lopta odsjela je u lijevom kutu. Momčad trenera Marijana Budimira krenula je po sva tri boda, veliku priliku nešto kasnije imao je Ivan Šarić, ali je s desetak metara uputio loptu tik uz lijevu vratnicu. U 66. minuti semafor je opet pokazivao prednost za domaće. Antonio Varović snažno je šutirao s dvadesetak metara, a Karlo Sentić loptu koja je išla ispod prečke vršcima prstiju odbio u korner. Potom je nabačena oštra lopta s desne strane, a pred vratima se najbolje snašao Marin Laušić i glavom je zakucao u mrežu. Bijeli su nastojali doći do poravnanja i u periodu od 74. do 84. minute sasvim premjestili igru pred vrata Slaven Belupa. Tri napada zaredom Stipe Biuk je lomio svog čuvara na desnoj strani i ubacivao lopte u sredinu, no domaći su uspijevali otkloniti opasnost. Veliku priliku imao je u 83. minuti Marko Domančić. Mario Čuić lijepo ga je uposlio na sedam metara od gola iskosa s desne strane, ali je vratar David Šugić u dva navrata uspio zaustaviti njegove udarce u bliži kut. Posljednju priliku Hajduk je imao iz prekida u sudačkoj nadoknadi. Ivan Brnić je ubacio pred vrata, ali je ispred trojice igrača u bijelim dresovima loptu pokupio domaći vratar i potvrdio pobjedu svoje momčadi.

1/12/2019 - 16:25 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr