Mobile menu
Pobjeda pionira protiv Dinama, bez golova u utakmici kadeta

Pobjeda pionira protiv Dinama, bez golova u utakmici kadeta

 
14/12/2019 - 15:42 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Hajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadetiHajduk - Dinamo,  pioniri i kadeti
Hajduk - Dinamo, pioniri i kadeti

Pioniri: Hajduk – Dinamo  3:2 (1:0)
Utakmica 7. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 500
Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad)
Strijelci: 1:0 D. Brajković (20), 1:1 Vrbančić (43), 1:2 Čaić (45), 2:2 Sekulić (62), 3:2 R. Brajković (66)
Hajduk: Buljan, Hrgović (od 70. Arković), Ivanković, Šimić, Šimičić (od 61. Jurlin), Šemiga, Duić (od 64. Katić), Kapulica, Sekulić, R. Brajković, D. Brajković.

Hajduk i Dinamo na završetku polusezone odigrali su na pomoćnom terenu stadiona Poljud zaostalu utakmicu 7. kola 1. HNL. U vrlo uzbudljivom susretu punom preokreta na kraju je slavio domaći sastav.

Prvu prigodu stvorili su igrači trenera Marka Sičića već u sedmoj minuti. Roko Brajković je dobio lijepu loptu izbio sam pred vratara Doriana Klarina i oštro šutirao s desetak metara. Gostujući vratar odbio je njegov udarac, lopta je došla do Diega Sekulića koji šutira iz prve, ali Klarin je opet na mjestu. Gosti uzvraćaju u 15. minuti, nakon centaršuta s desne strane lopta se odbila do Vite Čaića, ali njegov udarac s 18 metara nije bio dovoljno precizan. Hajduk dolazi u vodstvo u 20. minuti. Dosuđen je prekršaj za Bijele iskosa s lijeve strane, a izvođač je bio Daniel Brajković. Lopta je u visokom luku doletjela u šesnaesterac i ušla u gol. Pomoćni sudac pokazao je zaleđe R. Brajkovića koji se našao na rubu peterca, ali je glavni sudac tu odluku promijenio i pokazao na centar. Minimalnim vodstvom Bijelih završeno je prvo poluvrijeme.



Hajduk je do povećanja vodstva umalo došao u 41. minuti. Nino Duić dobio je dubinsku loptu i našao se u situaciji jedan na jedan dosta iskosa, dobro je šutirao, ali je Klarin obranio. Potom slijedi preokret gostiju u samo tri minute. Nakon brze akcije u 43. minuti lopta dolazi do Luke Vrbančića, koji s 13 metara iskosa s lijeve strane pogađa desnom nogom suprotni kut vrata Borne Buljana. Dvije minute kasnije u dobroj poziciji je gostujući Dino Kegalj, njegov precizan udarac Buljan je jedva spriječio, ali do lopte dolazi Vito Čaić i s nekoliko metara iskosa pogađa praznu mrežu. U 51. minuti Bijeli prijete iz prekida, Nakon slobodnog udarca s desne strane najviši u skoku je Mate Šimičić, ali njegov udarac glavom završio je malo preko gola. Od 53. minute Dinamo ostaje s 10 igrača, vratar Klarin izvan šesnaesterca je oborio Sekulića u izglednoj prilici za postizanje pogotka i morao je izaći iz igre. U finišu utakmice Hajdukovi igrači iskoristili su brojčanu prednost. Najprije je u 62. minuti izjednačio Sekulić, koji se najbolje snašao nakon izvedenog kornera s desne strane i gužve u šesnaestercu. Odlučujući pogodak četiri minute prije kraja postigao je R. Brajković. On je lijepo kombinirao s Ivanom Katićem te s desetak metara iskosa s lijeve strane zakucao loptu pod gredu. U sudačkoj nadoknadi gosti su u dva navrata mogli postići pogodak vrijedan jednog boda. U obje prilike našao se Čaić, ali njegovi šutevi glavom s nekih pet metara udaljenosti nisu pronašli cilj. U prvom pokušaju uspješan je bio vratar Hajduka Buljan, a drugi udarac Čaića prošao je pored gola.
---
Kadeti: Hajduk – Dinamo  0:0
Utakmica 7. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 500
Sudac: Dino Papak (Šibenik)
Hajduk: Silić, Telebar (od 69. Posinković), Bradarić, Letaj (od 69. Dominić), Pelivan, Krolo , Brkljača, Želalić (od 46. Petrović), Čubelić, Čengić (od 61. Mihalinec), Škugor (od 77. Čuić).

U utakmici kadeta nije bilo pogodaka niti pobjednika, Hajduk je tako postao jedina momčad koja nije poražena od Dinama u prvom dijelu prvenstva. Najviše uzbuđenja vidjeli smo u samom finišu utakmice. Od 81. minute gosti su igrali s igračem više jer je nakon prekršaja drugi žuti karton dobio stoper Hajduka Robert Pelivan. U istoj minuti Dinamo je imao veliku šansu, ali je udarac Ivana Šaranića iz blizine odlično obranio Toni Silić. U 89. minuti Viktor Kanižaj je izbio sam ispred Silića, njegov pokušaj iskosa uspio je spriječiti Hajdukov vratar.



Iako s igračem manje, Bijeli su u sudačkoj nadoknadi umalo došli do pogotka i osvajanja sva tri boda. U prvoj minuti nadoknade loptu je u prazan prostor dobio Leonardo Petrović, sjurio se s lijeve strane i šutirao pokraj desne vratnice. Minutu kasnije opet je u akciji Petrović, lijepo je gurnuo loptu prema Niki Mihalinecu, koji u padu šutira s desetak metara, a lopta prolazi nekoliko centimetara od lijeve vratnice.

14/12/2019 - 15:42 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr