Mobile menu
Pobjeda pionira i remi kadeta protiv Lokomotive

Pobjeda pionira i remi kadeta protiv Lokomotive

 
6/11/2022 - 17:02 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Lokomotiva 4:0 (1:0)
HNL – 11. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Mateo Budić (Kaštel Gomilica) 
Strijelci: 1:0 Zudin (16), 2:0 Zudin (62), 3:0 Rados (65), 4:0 Bartulović (69)
Hajduk: Pocrnjić, Papić, Bartulović, Beidenegl, Čupić, Vojvodić, Bokan (od 66. Kutia), Bistre, Ivanišević Dvornik (od 56. Šuvar), Perko, Zudin (od 65. Rados).
Pioniri Hajduka ostvarili su uvjerljivu pobjedu od 4:0 i preskočili Lokomotivu na vrhu ljestvice 1. HNL. U prvom poluvremenu Bijeli su potpuno nadigrali goste, ali se na odmor otišlo sa samo jednim pogotkom prednosti. Postigao ga je Dmytro Zudin u 16. minuti nakon odlične asistencije Šime Perka s desne strane. Bijeli su u prvih osam minuta dva puta pogađali gredu. Najprije je Zudin to napravio udarcem s 18 metara iskosa, a potom je Mateo Čupić nakon prekida bio najviši u skoku i glavom pogodio okvir gola. Zudin je još dva puta prijetio vrataru gostiju u prvom poluvremenu. U 21. minuti njegov udarac s 10 metara zapeo je u bloku, a dvije minute kasnije nakon prave opsade gola njegov udarac iskosa s 12 metara Maksim Podliesnyi je odbio u korner.

Bijeli su posao dovršili u posljednjih sedam minuta susreta. Najprije se Zudin nakon kratkog proigravanja iz kornera lažnjakom oslobodio svog čuvara i iskosa desnom nogom pogodio suprotni kut. Potom je Perko primio loptu u šesnaestercu, ogradio se i dao povratnu za Vicu Radosa koji je svoj prvi dodir s loptom pretvorio u lijepi pogodak. Četvrti pogodak je u samom fnišu postigao Ante Bartulović. On je s gotovo 70 metara uputio visoku loptu na protivničku polovicu. Lopta je nošena jakim vjetrom odskočila izvan šesnaesterca i prevarila gostujućeg pričuvnog vratara te završila u mreži.

-

KADETI: Hajduk – Lokomotiva 2:2 (0:0)
HNL – 11. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Ante Terzić (Split)  
Strijelci: 0:1 Ivančić (65), 0:2 Zrile (71), 1:2 Žeravica (76), 2:2 Lončar (78) 
Hajduk: Bosančić, Fridl, Milišić, Skelin, Perajica, Hodak (od 72. Marušić), Žeravica, Reić, Prodanović (od 72. Carević), Lončar, Skoko (od 89. Kuzmanić).
Kadeti su u susretu protiv Lokomotive osvojili bod, iako su do 76. minute imali zaostatak od dva pogotka. Gosti su poveli u 65. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane došlo je do sudara Duje Milišića i Ivana Bosančića. Hajdukov vtratar ostao je ležati, a odbijenu loptu prihvatio je Jan Katić i poslao je u praznu mrežu. Šest minuta kasnije nakon ubačaja Bartola Karduma iz slobodnog udarca s desne strane, glavom je loptu u mrežu poslao Borna Zrile. U samo tri minute Bijeli su vratili rezultatsku ravnotežu. Najprije je u 76. minuti  Marino Žeravica primio loptu na 10 metara od gola i snažnim udarcem pogodio donji desni kut, a dvije minute kasnije izjednačio je Lovre Lončar izravnim udarcem iz kornera.

Priliku za pobjedu imao je u 81. minuti Žeravica, ali njegov udarac s pet metara obranio je Ivano Pućo, a u nastavku akcije je udarac Tonija Perajice s 12 metara završio pored gola.

6/11/2022 - 17:02 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr