Mobile menu
Pobjeda pionira i poraz kadeta protiv Rijeke

Pobjeda pionira i poraz kadeta protiv Rijeke

 
4/10/2020 - 14:42 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Hajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - RijekaHajduk - Rijeka
Hajduk - Rijeka

Pioniri: Hajduk - Rijeka 2:1 (0:1)
Utakmica 8. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Vlatko Jurešić (Dubrovnik)

Strijelci: 0:1 Došen (24), 1:1 Ivković (48) 2:1 Lončar (55 – 11 m)

Hajduk: Bezeljak, Hodak, Krstanović, Vušković,  Orlić (od 64. Skelin), Ivković, Žeravica (od 59. Butić), Reić (od 36. Bašić),  Žunić (od 68. Letunić), Lončar, Kuzmanić (od 64. Carević).

Pioniri Hajduka pobijedili su Rijeku s 2:1, iako su na odmor otišli s rezultatskim zaostatkom. Već u 12. minuti Mate Ivković je imao šansu Bijele dovesti u vodstvo, ali je njegov udarac s bijele točke obranio Mihael Bodetić. Prethodno je nakon prodora Duje Reića u kaznenom prostoru bio srušen Lovre Lončar.

Dvije minute kasnije Luka Hodak je ubacio, a udarac Lončara sa šest metara opet je obranio gostujući vratar. Bodetić je bio nemoćan u 24. minuti nakon solo prodora Ivana Krstanovića s centra, ali je njegov udarac odsjeo na gredi.

Nakon niza promašaja Bijelih stigla je kazna. Igrala se 26. minuta kada je Bruno Došen izveo slobodni udarac iskosa s s desne strane i efektno pogodio bliže rašlje za 0:1.

Na početku drugog poluvremena Ivković je dugom loptom pronašao Marina Žeravicu koji je s 13 metara prebacio vrata. U 48. je Hodak lijepo prošao s desne prema lijevoj strani i paralelom proigrao Ivkovića koji je s 18 metara pogodio gornji desni kut. U 55. je Ivković odigrao još jednu sjajnu dugu loptu, Toma Žunić je proslijedio do Lončara kojeg je srušio Sven Blečić. Lončar je pogodio donji desni kut, Bodetić se opet bacio na pravu stranu, ali je udarac bio jak i precizan. U završnih 15 minuta nije bilo promjene rezultata i tri boda ostala su na Poljudu.

-

Kadeti: Hajduk - Rijeka 1:2 (1:0)
Utakmica 8. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Renato Lacić (Split)

Strijelci: 1:0 Petrović (32), 1:1 Gajzler (78), 1:2 Gajzler (88)

Hajduk: Mišević, Đolonga (od 81. Kapulica), Hrgović, Zubanović, Prpić, Klarić-Kukuz, Petrović,  (od 75. Baturina), Nazor (od 67. Antunović), Pukstas, Capan, Brajković.

Utakmica kadeta donijela je obrnuti tijek događaja – Hajduk je poveo, a Rijeka u nastavku došla do preokreta. Bijeli su došli u vodstvo u 32. minuti, a strijelac je preciznim udarcem s vrha šesnaesterca bio Mislav Petrović.

Utakmica je bila prilično izjednačena, a tako je bilo i s prigodama do samog finiša. Najljepše prilike za povećanje vodstva Hajduka imali su Marko Capan u 50. minuti i Petrović četiri minute kasnije. Udarac Capana obranio je Muhamed Tanjić, a Petrovićev šut otišao je preko gola. Riječani su najbliže izjednačenju bili u 60. i 74. minuti, kada je vratar Luigi Mišević najprije odlično nogom neutralizirao udarac Nikše Čuline sa šest metara, pa potom i presjekao ubačaj s lijeve strane za usamljenog Dina Begovića.

Preokret gostiju režirao je Niko Gajzler koji je ušao u drugom poluvremenu. U 78. i 88. minuti postigao je dva vrlo slična pogotka, iskosa s lijeve strane desnom nogom u suprotni kut. 

4/10/2020 - 14:42 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr