Mobile menu
Pobjeda pionira i poraz kadeta protiv Osijeka

Pobjeda pionira i poraz kadeta protiv Osijeka

 
6/12/2023 - 14:24 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Osijek  1:0 (0:0)
1. HNL – 9. kolo
Stadion: Poljud 
Sudac: Matej Čulina (Pridraga) 
Strijelci: 1:0 Matko (62)
Hajduk: Burger, Slatina, Alujević (od 36. Domazet), Paštar, Šimović, Modrić, Matko, Pjević (od 69. Zelić), Ćukušić (od 65. Katuša), Ruso, Slavka (od 42. Krešić).
Pioniri Hajduka u zaostaloj utakmici 9. kola 1. HNL pobijedili su Osijek s 1:0 i preuzeli vrh prvenstvene ljestvice. U utakmici s vrlo malo prilika pogodak odluke postigao je u 62. minuti Karlo Matko. On je lijepo prihvatio ubačaj s lijeve strane, ušao u šesnaesterac i s 10-ak metara neometan pogodio desni kut.

Prije toga u prvom dijelu vidjeli smo samo po jednu opasnu situaciju s obje strane. U 11. minuti Duje Ćukušić je dobio loptu u dobroj poziciji i iz prve šutirao sa sedam metara, ali lopta je zapela u bloku. Pet minuta kasnije vidjeli smo jedinu prijetnju gostiju. Na ubačenu loptu s desne strane reagirao je Mihael Marković, ali njegov udarac glavom sa sedam metara otišao je malo iznad prečke.

-

KADETI: Hajduk – Osijek  1:2 (1:2)
1. HNL – 9. kolo
Stadion: Poljud 
Sudac: Mateo Erceg (Pristeg) 
Strijelci: 0:1 Barić (9), 0:2 Grgić (14), 1:2 Čular (42)
Hajduk: Bosančić, Hrastović, Milišić (od 74. Proleta), Kralevski, Čupić, Čular (od 66. Burić), Vojvodić, Kajtazi (od 66. Ora), Durdov, Matić (od 57. Mišura), Pranić (od 57. Zudin).
Kadeti su doživjeli minimalan poraz u utakmici koja je odlučena u prvom poluvremenu. Odlično otvaranje susreta gosti su naplatili s dva pogotka u mreži Ivana Bosančića. Najprije je u 9. minuti Ivan Barić zatresao mrežu s 12 metara nakon odličnog ubačaja Dražena Jamana, a onda je pet minuta kasnije Ante Grgić pravom bombom s gotovo 30 metara pogodio desne rašlje.

Hajduk je krajem poluvremena stvorio pritisak i došao do smanjenja, a umalo i do izjednačenja rezultata. U 42. minuti Bruno Durdov je s ruba šesnaesterca iz okreta šutirao lijevom nogom i pogodio vratnicu, a onda je prihvatio odbijenu loptu i šutirao desnom nogom. Vratar gostiju Petar Katalinić loptu je uspio samo odbiti, Roko Čular požrtvovno se bacio i lopta koju je stoper gostiju pokušao izbiti od njegove noge se odbila u mrežu za konačnih 1:2. U posljednjoj minuti prvog dijela Bijeli su imali priliku za izjednačenje, nakon ubačaja s desne strane Mateo Čupić je šutirao glavom sa šest metara u dobro postavljenog vratara Osijeka.

6/12/2023 - 14:24 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr