Mobile menu
Pobjeda pionira i poraz kadeta protiv Lokomotive

Pobjeda pionira i poraz kadeta protiv Lokomotive

 
30/9/2023 - 12:11 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk - Lokomotiva 3:1  (0:1)
1. HNL – 7. kolo
Stadion Poljud
Sudac: Ivan Limov (Metković)
Strijelci: 0:1 Roščić (35+1) 1:1 Ćukušić (43), 2:1 Ćukušić (51), 3:1 Ćukušić (57)
Hajduk: Pandurić, Slatina, Zelić, Šimović, Paštar, Modrić (od 66. Peruzović), Krešić (od 66. Matko), Pjević (od 61. Fejzić), Ruso (od 66. Stolica), Ćukušić (od 66. Katuša), Alujević (od 36. Domazet).
Hajdukovi pioniri ostvarili su vrijednu pobjedu protiv Lokomotive u 7. kolu 1. HNL. Točnom se pokazala procjena trenera Bijelih Zvonimira Milića kako je Lokomotiva odlično ukomponirana momčad vrijedna respekta.
Gosti su bili bolji u prvih 35 minuta i zasluženo na pauzu otišli s minimalnim vodstvom. Luka Roščić bio je najzapaženiji igrač u prvom poluvremenu. U 32. minuti Lovro Renić lijepo mu je gurnuo loptu u prostor, a on je iskosa šutirao pored desne noge domaćeg vratara, ali i pored vratnice. U sudačkoj nadoknadi Roščić je doveo Lokomotivu u vodstvo. Opet je pobjegao po desnoj strani i šutirao iskosa, a lopta upućena u bliži kut je izmigoljila ispod ruke Josipa Pandurića i prešla gol liniju.
U drugom poluvremenu sasvim druga slika na terenu i potpuna dominacija Hajduka. Nakon samo tri minute bilježimo opasan pokušaj Duje Ćukušića iskosa, a isti igrač samo pet minuta kasnije Bijelima donosi izjednačenje. Hajdukov napadač prihvatio je preciznu dubinsku loptu izašao sam pred Frana Gračanina i pogodio mrežu. Sličnu akciju vidjeli smo i u 42. minuti, ali udarac nije bio precizan. Potom slijedi mini pritisak Hajdukovih pionira, nekoliko ubačaja s boka napravilo je dosta nereda u obrani Lokomotive, ali mreža je mirovala. Najbolji igrač utakmice Ćukušić doveo je Bijele u vodstvo u 47. minuti. On je prihvatio jednu loptu i precizno šutirao, ali vratar gostiju uspio je odbiti, bijela sedmica borbeno je ušla u još jedan duel i loptu iz blizine špicom ubacila u mrežu. Gosti su potom zaprijetili udarcem Dina Beadera Trajanovskog iz daljine, koji je ipak bio za malo neprecizan. Neuhvatljivi Ćukušić u 57. minuti opet je pobjegao svojim čuvarima i pogodio za 3:1, a devet minuta kasnije prekršajem ga je u prilici da to ponovi zaustavio Ante Beljan i dobio crveni karton. Igrači trenera Zvonimira Milića do kraja su igrali otvoreno i napadački, a najbolju priliku za četvrti gol propustio je Ante Šimović.

-

KADETI: Hajduk - Lokomotiva 0:1 (0:1)
1. HNL – 7. kolo
Stadion Poljud
Sudac: Luka Liković (Krvavac)
Strijelci: 0:1 D. Godec (33-11 m)
Hajduk: Bosančić, Hrastović, Proleta (od 77. Pregelj), Čupić, Milišić, Vojvodić, Kajtazi (od 75. Čular), Ora, Durdov (od 57. Pranić), Mišura (od 57. Matić), Zudin (od 75. Mušura).
Minimalna pobjeda u susretu kadeta Hajduka i Lokomotive pripala je gostima. Momčad trenera Jure Ivankovića bolje je ušla u utakmicu i već u šestoj minuti izborila najstrožu kaznu. Ubačaj Duje Milišića s lijeve strane rukom je zaustavio Dino Godec i sudac Luka Liković pokazao je na bijelu točku. Udarac Bruna Durdova obranio je Maroje Kostopeč. Hajduk je dominirao u prvom poluvremenu i stvorio niz dobrih prilika. U 11. minuti Dmytro Zudin je nakon kornera šutirao glavom sa sedam metara preko gola. U 14. minuti Bijeli su kreirali dvije dobre prilike – najprije je udarac Zudina iskosa obranio gostujući vratar, a onda je iz dobre pozicije neprecizan glavom bio Bruno Mišura. U 17. minuti velika prilika za goste, sam je pred gol izbio Armando Pernar i snažnim udarcem s 10 metara pogodio prečku. Potom bilježimo udarac Durdova iz okreta s 20 metara, malo pored vratnice, pa onda ubačaj istog igrača s desne strane koji je Zudin u padu glavom zakucao u vratnicu. Trenutak odluke uslijedio je u 32 minuti. Matija Subotić ubacio je s desne strane, a Gabriel Proleta igrao rukom u šesnaestercu. Godec je bio precizan s bijele točke i doveo Lokomotivu u vodstvo.

U nešto slabijem drugom poluvremenu Lokomotiva se orijentirala na obranu, a Bijeli nisu bili tako opasni kao u prvih 45. minuta. Ipak stvorili su nekoliko prigoda, a najveću je imao Sebastijan Kajtazi, koji je u 69. minuti ostao sam na osam metara od gola i loše šutirao. Posljednji pokušaj Bijeli su imali u 86. minuti. Ubacio je s desne strane Duje Pranić, a Roko Čular je šutirao glavom u desni kut, no Kostopeč se bacio i loptu odbio u korner.

30/9/2023 - 12:11 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr