Mobile menu
Pobjeda kadeta i remi pionira protiv Rudeša

Pobjeda kadeta i remi pionira protiv Rudeša

 
10/9/2022 - 19:49 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Rudeš 3:3  (1:1) 
HNL – 4. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Ante Sočo (Stobreč) 
Strijelci: 1:0 Ivanišević Dvornik (10), 1:1 Burcar (24), 2:1 Vojvodić (37), 2:2 Hrelec (44), 3:2 Vojvodić (46), 3:3 Veža (60)
Hajduk: Mašković, Rados, Papić (od 36. Bartulović), Beidenegl, Čupić, Vojvodić, Ivanišević Dvornik, Bokan, Perko, Kutia, Šuvar (od 36. Bistre).

U odličnoj i vrlo zanimljivoj utakmici sa čak šest postignutih pogodaka, pioniri Hajduka i Rudeša podijelili su bodove. Momčad trenera Zlatka Jerkovića tri puta je vodila, ali su se gosti svaki put vraćali i na kraju osvojili jedan bod.

Bijeli su poveli u 10. minuti, odbijenu loptu na 17 metara od gola dočekao je Silvio Ivanišević Dvornik i neobranjivo poslao u desne rašlje. U 24. minuti gosti dolaze do izjednačenja preko Andrije Burcara koji je pobjegao svojim čuvarima i s desetak metara iskosa prebacio Roka Maškovića.

Kapetan Bijelih Roko Vojvodić nakon lijepe i brze akcije Hajduka iskosa sa 17 metara pogađa donji desni kut za 2:1. Potom na sličan način u 44. minuti uzvraća Benjamin Hrelec, da bi kapetan Hajduka samo dvije minute kasnije preciznim udarcem opet svoju momčad doveo u vodstvo. Gosti su do konačnih 3:3 došli nakon kornera. Ubačaj s desne strane dočekao je visoki Ante Veža i loptu glavom sa sedam metara zakucao u lijevi kut.

-

KADETI: Hajduk – Rudeš 2:0  (0:0)
HNL – 4. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Marino Majstrović (Split)  
Strijelci: 1:0 Žeravica (61), 2:0 Žeravica (64)
Hajduk: Bezeljak, Fridl, Krstanović, Skelin, Perajica (od 84. Tudor), Hodak (od 84. Carević), Žeravica, Reić (od 37. Lekaj), Prodanović (od 78. Marušić), Lončar (od 59. Durdov), Skoko (od 84. Kuzmanić).

Kadeti Hajduka su ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu, konačan rezultat bio je 2:0. U prvom poluvremenu vidjeli smo jednu pravu priliku i to na samom njegovom isteku. Marino Žeravica dobio je upotrebljivu loptu u protivničkom šesnaestercu, pokušao je šutirati ispod Ivana Kovačića, koji ipak iz ovog duela izlazi kao pobjednik.

U drugom dijelu igrači trenera Zvonimira Tomića pokazali su mnogo više odlučnosti i agresije te su već u prvim minutama pritisnuli goste. Rezultiralo je to s nekoliko poluprilika, a onda je u periodu od 61. do 64. minute pitanje pobjednika riješeno. 

Okomita lopta iz obrane za Žeravicu bila je malo preduga, ali on je bio uporan i borben, stigao je do nje prije svog čuvara i ispod gostujućeg vratara je zakucao u mrežu. Samo tri minute kasnije isti igrač prošao je po lijevoj strani i pokušao ubaciti u sredinu, lopta je zakačila gostujućeg stopera, prevarila Kovačića i završila u mreži. U 85. minuti Bijeli su imali najveću priliku za postizanje trećeg gola. Najprije je Bruno Durdov iskosa pogodio okvir gola, a u nastavku akcije je Žeravica sa 16 metara naciljao desne rašlje, no Kovačić je poletio zrakom i odlično obranio.

10/9/2022 - 19:49 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr