Mobile menu
Pobjeda kadeta i poraz pionira u Rijeci

Pobjeda kadeta i poraz pionira u Rijeci

 
18/11/2018 - 15:08 sati
Akademija

Pioniri: Rijeka - Hajduk 2:1 (1:0)
Utakmica 12. kola Prve HNL
Igralište: HNK Rijeka
Gledatelja: 100
Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav) 
Strijelci: 1:0 Buljanović (10), 2:0 Begović (58), 2:1 Jelić (70+1)

Hajduk: Mišević, Ðolonga, Stjepanović (od 61. Baturina), Zubanović, Goreta (od 59. Pućo), Klarić-Kukuz (od 61. Kukoč), Petrović, Vrcić (od 47. Jelić), Škorlić (od 49. Antunović), Brkljača, Radonić (od 36. Jurić Petrašilo).

Hajdukovi pioniri poraženi su u 12. kolu 1. HNL na gostovanju u Rijeci. Igrači trenera Jure Srzića odmah na startu su imali veliku prigodu, Jere Vrcić je pogodio prečku, a Mislav Petrović odbijenu loptu nije uspio ugurati u mrežu.  Rijeka je povela u 10. minuti, strijelac je bio Franko Buljanović, koji je oduzeo jednu loptu zadnjoj liniji Bijelih i sa 16 metara matirao Luigija Miševića. U 58. minuti na sličan način pogodio je Dino Begović za povećanje vodstva domaćih. U preostalih 12 minuta Hajduk je sve karte bacio u napad, obavljene su i četiri izmjene u redovima gostiju, ali Bijeli su uspjeli tek u sudačkoj nadoknadi postići počasni pogodak, strijelac je bio Ante Jelić odličnim udarcem s 20 metara u suprotne rašlje

___

Kadeti: Rijeka - Hajduk 2:3 (1:2)
Utakmica 12. kola Prve HNL
Igralište: HNK Rijeka
Gledatelja: 100
Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav) 
Strijelci:1:0 Bilić (7), 1:1 Topić (8), 1:2 Ćubelić (33), 2:2 Brekalo (68), 2:3 Petrović (80+2)

Hajduk: Perić, Unušić (od 77. Pelivan), Telebar, Buljan, Škaričić, Krolo (od 64. Botica), Biuk (od 77. Miljanić), Topić (od 54. Petrović), Grabovac, Ćubelić (od 77. Vukman), Katuša (od 54. Domančić).

Susret kadeta pripao je Hajduku, iako je domaćin poveo već u sedmoj minuti preko Noela Bilića koji je iskoristio ubačaj iz kornera i volejom s druge vratnice svladao Hajdukovog vratara. Minutu kasnije Domagoj Topić Bijelima donosi izjednačenje nakon što je presjekao jedno dodavanje u obrani domaćih. U 33. minuti Hajduk dolazi u vodstvo, Stipe Biuk odigrao je lijepu dubinsku loptu, a Ivan Ćubelić zaobišao vratara i pogodio mrežu. Rijeka je izjednačila u 68. minuti preko Jakova Brekala, a onda je uslijedila uzbudljiva završnica. Pred sam kraj utakmice zbog ozljede je igru morao napustiti Luka Škaričić, pa je momčad trenera Igora Tolića igrala s igračem manje jer su već bile obavljene sve izmjene. Zbog ukazivanja pomoći Škaričiću označeno je čak osam minuta sudačke nadoknade u kojoj su Bijeli s 10 igrača došli do pobjede. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Leonardo Petrović koji je nakon solo akcije s 13 m iz drugog pokušaja lijevom nogom svladao Lea Margana. Potom su Petrović i Karlo Miljanić u kontri imali prigodu u situaciji dva na jedan, ali je Petrović pogodio prečku, a u posljednjoj minuti sudačke nadoknade Rijeka je imala veliku priliku za izjednačenje, ali je Ivan Perić odlično obranio udarac iz neposredne blizine. 

18/11/2018 - 15:08 sati
Akademija