Mobile menu
Pobjeda kadeta i poraz pionira u Osijeku, juniorima bod protiv Rudeša

Pobjeda kadeta i poraz pionira u Osijeku, juniorima bod protiv Rudeša

 
22/9/2019 - 16:19 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka

Juniori: Rudeš - Hajduk  0:0
Utakmica 4. kola Prve HNL
Igralište: NK Zagreb
Gledatelja: 250
Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)
Hajduk: Sentić, Unušić (od 46. Iličić), Vujčić, Škaričić, Bekavac (od 83. Mamut), Mijatović, Čuić, Jenjić (od 46. Domančić), Šarić (od 67. Buble), Lauš (od 46. Jurica), Brnić (od 79. Topić).

Hajdukovi juniori podijelili su bodove s Rudešom u utakmici 4. kola Prve HNL. Iako su igrači trenera Marijana Budimira dominirali i stvorili šest velikih prilika mreža domaćeg vratara Matije Bručija ostala je netaknuta.

U prvom dijelu Hajduk je umalo došao do vodstva iz uigrane kombinacije nakon udarca iz kuta. Ivan Brnić ubacio je na drugu stativu, ali je ovog puta udarac Marina Vujčića bio za malo neprecizan. Uz spomenutu, iz prvog dijela treba istaknuti i prilike Ivana Šarića i Brnića koji su zamalo rezultirale vodstvom Bijelih.

Jedinu priliku domaći su stvorili u drugom dijelu. Nakon ubačaja s desne strane u 65. minuti Marin Petričević je šutirao s 11 metara, a Karlo Sentić je odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu. Nešto kasnije Mario Čuić je dobio loptu u dobroj poziciji ali malo iskosa, no udarac nije bio precizan. Dvije najveće prilike Hajduk je stvorio u samom finišu utakmice. U 86. minuti Domagoj Topić je prevario svog čuvara i iskosa šutirao u vanjski dio mreže. U 90. minuti isti igrač pokušao je dva puta šutevima iz blizine, prvi udarac odsjeo je na vratnici, a odbijenu loptu Topić je zahvatio glavom, ali je završila pored vratnice.

---

Kadeti: Osijek - Hajduk  1:2 (0:1)
Utakmica 6. kola Prve HNL
Igralište: Š.R.C. Ante Gotovina
Gledatelja: 100
Sudac: Ivan Matić (Osijek)
Strijelci: 0:1 Brkljača (13), 1:1 Marković (53), 1:2 Želalić (74)
Hajduk: Silić, Telebar, Bradarić (od 54. Vukman), Letaj (od 78. Dominić), Vuko (od 76. Pelivan), Krolo, Mihalinec (od 46. Radovančić), Brkljača (od 67. Čengić), Škugor (od 67. Želalić),  Ćubelić, Petrović.

Kadeti se iz Osijeka vraćaju s tri osvojena boda, zahvaljujući pogocima Marka Brkljače i Ivana Luke Želalića. Hajduk je na početku ostvario potpunu dominaciju i došao u vodstvo u 13. minuti. Leonardo Petrović prošao je po desnoj strani i uputio jak udarac koji je domaći vratar Franko Kolić kratko odbio, a Brkljači nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu. Potom je uspostavljena ravnoteža na terenu, ali nije bilo većih prilika. Početkom drugog poluvremena uspostavljena je i rezultatska ravnoteža, Leon Marković je zatresao gostujuću mrežu i izjednačio na 1:1. Igrači trenera Jure Srzića nastavili su s napadačkom igrom, a drugi pogodak Hajduka opet je postignut nakon akcije po desnoj strani. Davor Telebar je pošao svog čuvara i odigrao povratnu loptu na 16 metara, a Želalić je loptu zakucao u mrežu. U posljednjoj minuti Osijek je imao veliku priliku za izjednačenje, ali je Toni Silić odlično reagirao u situaciji jedan na jedan, spasio svoju mrežu i sačuvao pobjedu Hajduka.

---

Pioniri: Osijek - Hajduk  2:0 (2:0)
Utakmica 6. kola Prve HNL
Igralište: Š.R.C. Ante Gotovina
Gledatelja: 100
Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek)
Strijelci: 1:0 Strmota (8), 2:0 Prekodravac (17-11 m)
Hajduk: Dugeč, Katić (od 36. Hrgović), Ivanković (od 59. Ivković), Šimić, Šimičić (od 59. Arković), Šemiga, Duić (od 53. Davidović), Kapulica, Sekulić, R. Brajković, D. Brajković (od 53. Jurlin).

Hajdukovi pioniri poraženi su rezultatom 2:0. Bijeli su loše ušli u utakmicu i ona je odlučena u prvih 17 minuta. U osmoj minuti domaći su iskoristili grešku u obrani Bijelih, Josip Strmota je presjekao jedno dodavanje i svladao Petra Dugeča. Devet minuta kasnije dosuđen je dvojbeni jedanaesterac za Osijek iz kojeg je postavljen i konačni rezultat. Nakon jedne intervencije vratara Bijelih Dugeča pao je domaći napadač i sudac Domagoj Kurtović pokazao je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Marin Prekodravac.

Igrači trenera Marka Sičića u drugom dijelu su pokušavali, imali su inicijativu i stvorili nekoliko prilika, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Iz ovog perioda igre treba izdvojiti prilike Diega Sekulića i Roka Brajkovića te Daniela Brajkovića koji je u 68. minuti iz slobodnog udarca pogodio prečku.

22/9/2019 - 16:19 sati
Akademija
Foto: Ivica Čavka