Mobile menu
Pobjeda juniora Vuškovićevim golom s gotovo 60 metara

Pobjeda juniora Vuškovićevim golom s gotovo 60 metara

 
9/10/2022 - 11:20 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk – Istra 1961  1:0 (0:0)
HNL – 8. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Ante Terzić (Split)
Strijelci: 1:0 Vušković (62)
Hajduk: Buljan, Sigur, Vušković, Jurić-Petrašilo, Hrgović (od 58. Đolonga), Šemiga, Capan, Ćalušić (od 58. Antunović), Brajković (od 71. Klarić-Kukuz), Vrcić (od 89. Arković), Duić (od 58. Jemo).

Juniori Hajduka na Poljudu su pobijedili Istru 1961 s 1:0. Iako su Bijeli odigrali odličnih prvih 45 minuta, na odmor se otišlo bez pogodaka.

Naročito opasna momčad trenera Marijana Budimira bila je u periodu između 17. i 22. minute u kojem su stvorili pet velikih prilika. Nakon prve od njih lopta je završila na gredi. Marko Capan izveo je korner s lijeve strane, Nino Duić glavom vratio u sredinu, a Roko Brajković s pet  metara pogodio okvir vrata, nakon čega obrana gostiju izbacuje loptu u korner. 

Opet je izvođač Capan, ovog puta s desne strane, a Luka Vušković glavom s osam metara šutira pored gola. Dvije minute kasnije Marin Ćalušić šutira s linije šesnaesterca, ali Muhamed Tanjić brani. Već u sljedećoj akciji Vušković je preciznom dugom loptom pronašao Jeru Vrcića, koji je odlično smiruje i prebacuje gostujućeg vratara, ali je za malo neprecizan. Serija prigoda Bijelih završena je u 22. minuti, kada je nakon ubačaja s desne strane Ćalušić s tri metra loptu poslao preko gola.

Do kraja prvog dijela još jednom je glavom nakon kornera pokušao Vušković, a u posljednjoj akciji u šesnaestercu je pao Ćalušić, nakon čega je sudac Ante Terzić odsvirao kraj poluvremena.

Nakon niza promašenih prilika u prvom poluvremenu, Hajduk je do vodstva došao u 17. minuti nastavka udarcem s gotovo 60 metara daljine. Vušković je vodio loptu na svojoj polovici terena, uočio je gostujućeg vratara koji je dosta daleko od svog gola i preciznim udarcem pogodio mrežu.

Do kraja utakmice nije bilo pogodaka, Hajduk je kontrolirao utakmicu te povremeno ugrožavao gostujuća vrata, izdvojili smo tri opasna udarca koja je obranio Tanjić. U 71. minuti pokušao je Niko Đolonga iskosa sa 16 metara, a osam minuta kasnije Boško Jemo je nesebično poslužio Matea Jurić - Petrašila čiji udarac s linije šesnaesterca je također odbio gostujući vratar. Posljednji pokušaj bio je udarac iskosa s lijeve strane nakon lijepog solo prodora Vrcića.  

9/10/2022 - 11:20 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr