Mobile menu
Pobjeda juniora u Varaždinu

Pobjeda juniora u Varaždinu

 
16/11/2019 - 15:26 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Varaždin - Hajduk  0:1 (0:0)
Utakmica 11. kola Prve HNL
Igralište: Stadion Varteks
Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)
Gledatelja: 200
Strijelac: 0:1 Šarić (56),

HajdukSentić, Iličić (od 68. Unušić), Vujčić, Škaričić, Bekavac, Jurica (od 86. Biuk), Čuić, Jenjić (od 68. Mijatović), Šarić (od 77. Topić), Lauš (od 86. Mamut), Brnić. 

Hajdukovi juniori u Varaždinu su osvojili tri vrijedna boda. Bijeli su dominirali u utakmici odigranoj po teškom, raskvašenom terenu. Sva uzbuđenja dogodila su se u drugom dijelu, iz prvih 45 minuta možemo izdvojiti samo jedan dobar pokušaj Ivana Brnića. Dogodilo se to u 10. minuti, ali je vrlo siguran bio domaći vratar Edvin Bratuša i sačuvao svoja vrata dvjema uzastopnim intervencijama.

Odluka o pobjedniku je pala u 56. minuti nakon brze kontre Hajduka. Loptu je na lijevoj strani dobio Brnić, pobjegao je svojim čuvarima i ubacio u sredinu gdje Ivanu Šariću iz neposredne blizine nije bilo teško zatresti mrežu. Nakon ovog pogotka uključen je VAR i dugo se čekala konačna odluka prema kojoj ni Brnić, ni Šarić nisu bili u zaleđu te je gol priznat. Nakon vodstva, igrači trenera Marijana Budimira zaigrali su još bolje i konkretnije i u 20 minuta stvorili pet velikih prilika. U 65. minuti nakon lijepe akcije napadačkog reda Hajduka, Brnić je propustio loptu kroz noge, a Tino Blaž Lauš s ruba šesnaesterca šutirao u Bratušu. Domaći vratar dvije minute kasnije izvadio je udarac Brnića s istog mjesta koji je išao u donji lijevi kut. Još dvije izgledne prilike imao je Brnić u 75. i 83. minuti, ali je iz dobrih pozicija bio neprecizan. Dvije minute prije kraja Brnić je lijepom dubinskom loptom uposlio Stipu Biuka koji izlazi sam pred Bratušu, ali ga ne uspijeva svladati. Umalo su Bijeli u 89. minuti kažnjeni za sve promašaje. Ubačenu loptu s desne strane Noa Vugrinec uspio je krajnjim naporom zahvatiti vrhom kopačke, Karlo Sentić je bio savladan, ali je lopta prošla tik uz vratnicu. Nakon tri minute nadoknade sudac Zdenko Lovrić označio je kraj utakmice u Varaždinu iz kojeg Bijeli zasluženo donose tri boda i zadržavaju vodstvo na ljestvici 1. HNL.

16/11/2019 - 15:26 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr