Mobile menu
Pobjeda juniora protiv Osijeka

Pobjeda juniora protiv Osijeka

 
27/4/2024 - 11:13 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk - Osijek 2:1 (2:1)
1. HNL – 25. kolo
Stadion: Poljud
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelci: 1:0 Bačić (27), 1:1 Barišić (32), 2:1 Carev (43)
Hajduk: Pavela, Fridl, Shahini, Pavić, Krstanović (od 32. Begonja), Ćalušić, Jurak, Reić (od 76. Žeravica), Carev (od 90. Marušić), Bačić (od 46. Žeravica), Durdov (od 82. Perajica).

U utakmici juniora Hajduka i Osijeka gledali smo vrlo zanimljivo prvo poluvrijeme. Prvih 15 minuta uglavnom se igralo na sredini terena, bez većih prilika, a jedni i drugi su u tom periodu uputili po jedan udarac na gol. Nešto kasnije situacija se mijenja i gledatelji su vidjeli tri pogotka i dosta prilika. U 25. minuti prva opasnost pred golom Osijeka. Duje Reić je izborio korner i odlično ga izveo, oštro na šest metara. Gostujući vratar sjajno je intervenirao i u posljednji trenutak izbio loptu ispred Matea Bačića. Ali dvije minute kasnije niti Filip Marić nije mogao spriječiti Bijele da dođu u vodstvo.  Lijepa brza tranzicija Hajduka i akcija iz tri poteza. Luka Jurak je odličnom loptom na desni bok izbacio Marina Careva, on je iz prve ubacio u sredinu, a Bačić reagirao golgeterski i loptu tik uz desnu vratnicu proslijedio u mrežu. Samo minutu kasnije lijep ubačaj upućen je s lijeve strane, a Carev glavom sa sedam metara pogađa lijevu vratnicu. U 32. minuti gosti koriste pogrešku u obrani Bijelih i stižu do izjednačenja.  Strijelac je Ante Barišić koji oduzeo loptu zadnjem igraču obrane Niki Paviću, došao sam pred Ivana Josipa Pavelu i smireno pogodio bliži kut. Uzvraća Hajduk četiri minute kasnije. Opet korner kvalitetno izvodi Reić, a Alpi Shahini glavom sa sedam metara pogađa vratara Osijeka. U 40. minuti Bruno Durdov okružen s nekoliko igrača Osijeka u šesnaestercu daje povratnu loptu za Reića koji s 20 m šalje prizemni šut u desni kut, ali Marić brani. Dvije minute prije odmora Bijeli se vraćaju u vodstvo, a strijelac je Carev, nevjerojatnim udarcem izravno iz kornera s desne strane.

U 55. minuti bilježimo prilike pred oba gola i to nakon izvedenih prekida. Volej Durdova iskosa s desne strane išao je ravno u Marića, a na drugoj strani je Filip Živković iz dobre situacije šutirao visoko preko gola. Nakon toga igralo se obostrano aktivno, Hajduk nekoliko napada završava kvalitetnim centaršutevima, ali bez rezultata. Priliku za izjednačenje Osječani su imali u 79. minuti, Antun Damjanović pobjegao je obrani Bijelih i šutirao iskosa, ali je Pavela bio na mjestu. Nešto kasnije opet Carev lijepo ubacuje iz kornera, a udarac Shahinija glavom osječka obrana zaustavlja krajnjim naporom. Rezultat se do kraja nije mijenjao i Hajduk je osvojio sva tri boda.

27/4/2024 - 11:13 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr