Mobile menu
Pobjeda juniora protiv Hrvatskog Dragovoljca

Pobjeda juniora protiv Hrvatskog Dragovoljca

 
23/2/2020 - 18:17 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

Juniori: Hajduk – Hrvatski Dragovoljac 1:0 (0:0)
Utakmica 15. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 200
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelac: 1:0 Ljubičić (53)

Hajduk: Perić, Unušić (od 78. Iličić), Mamut, Škaričić, Bekavac, Jurica, Jenjić (od 46. Buble), Ćubelić (od 66. Mijatović), Lauš (od 83. Grabovac), Domančić (od 46. Topić), Biuk (od 46. Ljubičić).

Juniori Hajduka izborili su tri boda na startu nastavka prvenstva u vrlo tvrdoj i neizvjesnoj utakmici. Pogodak vrijedan pobjede postigao je Marin Ljubičić u 53. minuti. Lopta je došla na desnu stranu do Bruna Unušića, uslijedio je idealan centaršut, a Ljubičić se naklonio i glavom s pet metara poslao loptu u mrežu nemoćnog Deana Vujinovića. U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika, Hajduk je imao inicijativu i pokušavao stvarati prilike, a gosti su se uglavnom opredijelili za čuvanje svog gola. Izdvojiti treba tri lijepe i brze akcije koje su završile udarcima Tina Blaža Lauša koji u 13. i 35. minuti nije bio precizan, a u 26. je njegov udarac obranio vratar gostiju.

Drugo poluvrijeme počelo je minijaturom Luke Buble, ali je njegov udarac sa 17 metara dodirnuo jedan gostujući branič i lopta je prošla tik uz vratnicu. Ranije spomenuti Ljubičić je ušao u drugom dijelu i u 49. minuti opasno zaprijetio, da bi četiri minute kasnije postigao i jedini pogodak na utakmici. I dok je u prvom dijelu Hajduk imao punu inicijativu, u nastavku su i gosti došli do daha. Momčad trenera Marijana Budimira pokušavala je doći do drugog pogotka i odluke o pobjedniku, izdvojiti možemo dvije najizglednije situacije. Lauš je u 72. minuti poslao bombu s 18 metara, ali tik uz vratnicu, a posljednju priliku Bijelih za drugi pogodak imao je Buble u 84. minuti. Dvije najveće prilike u drugom dijelu imali su gosti. U 78. minuti netko je u gužvi pred golom Hajduka uputio udarac koji je odlično obranio Ivan Perić, lopta se odbila do njegovog prezimenjaka Karla koji je ubacio u mrežu, ali su suci procijenili da je to učinio rukom. U posljednjoj minuti došlo je do kratkog spoja u obrani Bijelih, lopta je presječena i upućena u prazan gol, ali se odnekud pojavio Luka Škaričić, munjevito uklizao i loptu odbio u korner. 

23/2/2020 - 18:17 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr