Mobile menu
Pobjeda juniora protiv Cibalije

Pobjeda juniora protiv Cibalije

 
13/4/2024 - 13:08 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

JUNIORI: Hajduk - Cibalia 2:0  (1:0)
1. HNL – 23. kolo 
Igralište: Poljud
Sudac: Ante Jurić (Split)
Strijelci: 1:0 Carev (36), 2:0 Gašpar (90+4)
Hajduk: Pavela, Hodak, Shahini, Pavić, Milišić, Bobanović, Jurak, Skoko, Bačić (od 65. Žeravica), Durdov (od 89. Perajica), Carev (od 75. Gašpar).
Juniori Hajduka u borbenoj i tvrdoj utakmici upisali su pobjedu nad Cibalijom u 23. kolu 1. HNL.
Hajduk je od početka preuzeo inicijativu i uspostavio kontrolu utakmice, prvu priliku kreirao je Alpi Shahini koji je dobio skok i odigrao povratnu loptu na peterac gostiju, ali su s reakcijom za malo zakasnili Luka Jurak i Noa Skoko. Nekoliko minuta kasnije opasnu situaciju stvorili su gosti. Nakon pogreške u obrani Bijelih, u dobroj poziciji bio je Luka Gradečak, ali je iz blizine iskosa pogodio vanjski dio mreže.
Kazna je stigla 17 minuta kasnije. Bio je to pravi mat u dva poteza. Noa Skoko izvanredno je dugom loptom u priliku izbacio Marina Careva, a on je iskosa s 13 metara pogodio lijeve rašlje za vodstvo Hajduka. U 42. minuti opasan ubačaj Bruna Durdova s desne strane prošetao je petercem Cibalije, ali nije bilo nikoga da loptu gurne u mrežu.
Hajduk je i u nastavku zadržao inicijativu, ali se rezultat nije mijenjao sve do sudačke nadoknade. Gostujućem vrataru prijetili su najprije Jurak nakon asistencije Skoke, potom Skoko, pa Marino Žeravica glavom. U posljednjim minutama susreta gosti su sve snage prebacili u napad. Napadačima se kod izvođenja kornera u trećoj minuti sudačke nadoknade priključio i vratar Luka Marijanović, da bi onda Bijeli nakon što su se obranili, u dva poteza pronašli Mateja Gašpara usamljenog na boku, a on je u dugom sprintu došao nadomak šesnaesterca i pogodio prazan gol za konačnih 2:0.

13/4/2024 - 13:08 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr