Mobile menu
Pobjeda juniora Hajduka u Šibeniku

Pobjeda juniora Hajduka u Šibeniku

 
23/4/2022 - 13:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

JUNIORI: Šibenik - Hajduk 0:3 (0:1)
HNL – 24. kolo 
Stadion: Šubićevac 
Sudac: Matej Čulina (Pridraga) 
Strijelci: 0:1 Krolo (45+1), 0:2 Domančić (67), Vrcić (90 - 11m) 
Hajduk: Perić, Đolonga, Bradarić (od 88. Jurić-Petrašilo), Prpić, Hrgović (od 61. Vrcić), Letaj, Lazar (od 88. Šemiga), Krolo (od 68. Vladušić), Jakir (od 46. Capan), Domančić, Brajković (od 88. Želalić)

U utakmici 24. kola 1. HNL juniora susreli su se Šibenik i Hajduk na stadionu Šubićevac. Bijeli su pobijedili rezultatom 3:0 te zadržali prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.  
Hajduk je dominirao cijelim prvim poluvremenom i stvarao izgledne prilike preko svoje najisturenije trojke, Šimuna Hrgovića, Marka Domančića i Roka BrajkovićaŠibenik je većinom poluvremena igrao sa svih 11 igrača povučenih u svojoj polovici, ali su ipak nekoliko puta opasno zaprijetili preko Carlosa Eduarda i Duje Škugora. Najbolju priliku su imali sredinom prvog dijela kada je Škugor izašao sam pred golmana Ivana Perića, ali je promašio iz blizine. 

Hajduk je mogao do gola u 43. minuti nakon što se Brajković lijepo riješio svog čuvara na vrhu šesnaesterca, ali njegov udarac odlazi iznad gola domaćih.  Na samom kraju prvog poluvremena nakon nabačaja iz kornera Dominik Prpić glavom prebacuje loptu i na drugoj stativi pronalazi Ivana Krolu koji lijepo poentira za vodstvo Hajduka.  

U drugom poluvremenu, već u 48. minuti Bijeli su mogli povećati svoje vodstvo, zbog prekršaja u šesnaestercu dosuđen je kazneni udarac, ali kapetan Krolo je šutirao pokraj gola te rezultat ostaje nepromijenjen. Od 60. minute Hajduk preuzima inicijativu i ponovno počinje dominirati i kontrolirati utakmicu. Prvo je Domančić u 63. minuti bio u prilici nakon kornera, ali su se Šibenčani obranili, dvije minute kasnije Brajković skoro pogađa vrata domaćih iz daljine i onda u 67. minuti Domančić zabija fantastičan pogodak sa preko 25 metara nakon krasnog solo prodora i povisuje vodstvo Hajduka. 

Šibenčani su mogli zakomplicirati utakmicu u 80. minuti, nakon pogrešnog dodavanja u zadnjoj Hajdukovoj liniji lopta dolazi do Škugora koji snažno puca sa 10-ak metara, ali pogađa vratnicu. U posljednjoj minuti utakmice, Jere Vrcić je fauliran u šesnaestercu te iz kaznenog udarca postavlja konačan rezultat 0:3. 

U sljedećem kolu Bijeli dočekuju Dinamo na pomoćnom terenu stadiona Poljud, u ogledu koji može odlučiti o juniorskom prvaku. 

23/4/2022 - 13:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr